Şu An Okunan
Wes Anderson’dan Gazetecilik Üzerine Bir Film

Wes Anderson’dan Gazetecilik Üzerine Bir Film

Son olarak stop-motion tekniğiyle çektiği Köpek Adası’nda (Isle of Dogs, 2018) Japonya’da geçen bir öykü anlatan Wes Anderson yeni filminde 1950’lerin Fransa’sını mesken tutacak. ‘The French Dispatch’ adını taşıyan projeye dair detayları Indiewire’dan Zack Sharf paylaştı. Paris’te yaşayan Amerikalı bir gazetecinin portresi niteliği taşıyan film, kendi istediği haber metinlerini yazmak için sürekli bir mücadele vermek zorunda kalan bir adamın öyküsünü anlatıyor. Bu anlamda bizim ülkemizdeki pek çok meslektaşına tanıdık gelecek bir karakter olacağına şüphe yok.

Tüm Wes Anderson filmlerinde olduğu gibi ‘The French Dispatch’te de bizi yıldız bir oyuncu topluluğu bekliyor. Kesinleşen oyuncular arasında Tilda Swinton, Frances McDormand, Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Willem Dafoe, Mathieu Amalric ve Adrien Brody yer alıyor. Wes Anderson’ın fetiş oyuncuları diyebileceğimiz Bill Murray ve Jason Schwartzman da kadroda elbette.

İlk kez bir Wes Anderson filminde oynayacak oyuncuları da ekleyince bu kadronun usta yönetmen için bile “abartılı” bir hal aldığını söyleyebiliriz: The Handmaid’s Tale ile yıldızlaşan Elisabeth Moss, Beni Adınla Çağır’dan (Call Me By Your Name, 2017) sonra Hollywood’un gözde oyuncularından biri haline gelen Timothée Chalamet, Meksikalı usta aktör Benicio del Toro ve Kate Winslet da ‘The French Dispatch’ ekibindeki diğer yıldız isimler.

Wes Anderson’ın imzası olan benzersiz görsel dokuyu ve renkleri yakalama konusunda büyük payı bulunan görüntü yönetmeni Robert Yeoman da yönetmeni yalnız bırakmıyor. Filmin ne zaman seyirci karşısına çıkacağı netleşmese de, 2020 yılında salonlarda olması bekleniyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.