Şu An Okunan
Wes Anderson’ın Yeni Filmi The French Dispatch, ‘Pek Yakında’ Bir Avrupa Festivalinde

Wes Anderson’ın Yeni Filmi The French Dispatch, ‘Pek Yakında’ Bir Avrupa Festivalinde

Hayalî Bir Fransız şehrindeki bir Amerikan gazetesinde geçen filmin dünya prömiyerini Berlin ya da Cannes’da yapması bekleniyor.

Wes Anderson’ın bu yılın ilerleyen dönemlerinde vizyona girecek olan filmi The French Dispatch, IMDb’ye yüklenen bilgilere göre yaklaşık ikişer saatlik iki ayrı bölümden oluşan dört saatlik bir film olarak görünüyordu. Ancak Fox Searchlight, IMDb’deki bilgilerin yanlış olduğunu belirterek, The French Dispatch’in diğer Wes Anderson filmlerine yakın bir süreye sahip olduğunu açıkladı.

Variety’deki haberde, The French Dispatch’in bütçesinin 25 milyon dolar olduğu belirtildi. Bu miktar, filmi Büyük Budapeşte Oteli (The Grand Budapest Hotel, 2014) ile birlikte yönetmenin görece büyük bütçeli işlerinden biri yapıyor. Anderson’ın şimdiye kadarki en yüksek maliyetli filmi ise 50 milyon dolarlık bütçesiyle Suda Yaşam (The Life Aquatic With Steve Zissou, 2004).

The French Dispatch’in prömiyerini büyük bir Avrupa festivalinde yapması bekleniyor. Yönetmenin önceki filmlerinden Köpek Adası (Isle of Dogs, 2018) ve Büyük Budapeşte Oteli’nin prömiyeri Berlin’de, Moonrise Kingdom (2012) prömiyeri ise Cannes Film Festivali’nde gerçekleşmişti.

Dağıtımcı şirket Fox Searchlight’ın yayınladığı bültende The French Dispatch’le ilgili şu cümleler yer alıyor: “Film, 20. yüzyıl Fransa’sının hayalî bir şehrinde bir Amerikan gazetesindeki gazetecilere ve onların ‘The French Dispatch’ dergisinde bir araya getirdikleri hikâyelere dayanan bir sevgi mektubu.” Amazon ve Good Reads tarafından yayınlanan özetlere göre filmde olaylar, bir derginin genel yayın yönetmeninin ölmesi ve ardından ekibin üç farklı hikâyeyi bir anma yayını için seçmesiyle gelişiyor.

Filmin kadrosunda son dönemde adından sıkça söz ettiren Timothée Chalamet, daha önce yönetmenin Ayışığı Krallığı filminde rol almış olan Frances McDormand, Büyük Budapeşte Oteli’nde oynamış olan Adrien Brody, ayrıca, Benicio Del Toro, Jeffrey Wright, Léa Seydoux, Tilda Swinton, Mathieu Amalric, Lyna Khoudri, Stephen Park, Owen Wilson, Lois Smith ve Bill Murray yer alıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.