Şu An Okunan
Yeni Dracula’yı Karyn Kusama Yönetecek

Yeni Dracula’yı Karyn Kusama Yönetecek

Düşük bütçeli ve yüksek hasılatlı korku filmleriyle tanınan Blumhouse Productions, Universal’ın klasik canavarlarına çağdaş yorumlar getirmeye Görünmez Adam’dan sonra Dracula ile devam ediyor.

Çalışmaları başlayan yeni Dracula filmini, Kana Susadım (Jennifer’s Body, 2009), Davet (The Invitation, 2015) ve Destroyer (2018) gibi korku ve aksiyon türündeki filmleriyle bilinen Karyn Kusama’nın yöneteceği açıklandı. Filmin senaryosunu ise yönetmenle daha önce Destroyer ve Davet’te de birlikte çalışmış olan Matt Manfredi ve Phil Hay yazıyor.

Kurmaca dünyasında ilk kez Bram Stoker’ın 1897 tarihli gotik korku romanı ‘Dracula’ ile yer alan Kont Dracula karakteri, bugüne dek sayısız filme konu oldu. Bu sene başarılı bir modern uyarlamasıyla karşımıza çıkan Görünmez Adam’la birlikte (The Invisible Man, 1933) Universal’ın 1920’lerden 1950’lere uzanan canavar filmleri serisinin bir parçası olan, kontun Bela Lugosi tarafından canlandırıldığı 1931 tarihli Dracula, ‘aristokrat vampir’in sinemadaki popülaritesine şüphesiz büyük katkıda bulunmuştu. Universal onyıllar sonra, klasik canavar serisini yeniden şahlandırma girişiminin bir parçası olarak 2014’te de Dracula: Başlangıç’ı (Dracula Untold) ile seyirci karşısına çıkardı.

Düşük bütçeli korku filmleriyle tanınan Blumhouse Productions, 7 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 100 milyon doları aşan bir hasılat elde eden Görünmez Adam ile, son dönemde büyük bütçelerle çalışmış olan Universal için çok daha ‘ekonomik’ bir kapı açmış oldu. Whiplash (2014) ve Kapan (Get Out, 2017) ile En İyi Film dalında Akademi adaylığı elde eden yapım şirketinin, H.G Wells’in romanına çağdaş bir yorum getiren Görünmez Adam gibi, yeni Dracula’yı da günümüzde geçen bir hikâyeye dönüştüreceği tahmin ediliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.