Şu An Okunan
Winona Ryder ve Keanu Reeves’in Arkadaşlıklarını Başlatan Olay

Winona Ryder ve Keanu Reeves’in Arkadaşlıklarını Başlatan Olay

Yönetmenlerin sette oyunculardan performans alabilmek adına uyguladığı yöntemler sık sık eleştiri oklarının hedefi oluyor. Francis Ford Coppola’nın 1992 yapımı Dracula‘nın setinde, ağlaması gereken bir sahnede ağlayamayan Winona Ryder’a söyledikleri de yönetmenlerin setteki tahakkümünün sınırlarını sorgulatan cinsten. Coppola’nın direktiflerine karşı koyan Keanu Reeves gibi isimlerin varlığı sektördeki pek çok oyuncu için ilham kaynağı. Winona Ryder anlatıyor…

The Sunday Times’a konuşan Winona Ryder, Keanu Reeves ile uzun yıllardır devam eden arkadaşlıklarının nasıl başladığını anlattı. Dracula filminin setinde, bir sahnede Ryder’ı ağlatmak için onu aşağılamayı reddeden Reeves ile dostluklarının bu şekilde başladığını söyleyen Ryder, Reeves’in bu yöntemi uygulamasını isteyen kişinin filmin yönetmeni Francis Ford Coppola olduğunu belirtti. Coppola’nın böyle bir yol izlemesinin sebebi Ryder’ın ağlaması gereken bir sahnede ağlamakta zorluk çekmesi.

Winona Ryder’a göre, kamera arkasında Coppola kendisine “Fahişe!” diye bağırdı ama bu onu ağlatmakta işe yaramadı. Ryder, bu noktada Coppola’nın diğer erkek oyuncuları da yanına alarak kendisini incitip ağlatmaya çalıştığını ekledi. Ryder, “Coppola; Richard E. Grant, Anthony Hopkins ve Keanu Reeves’i de beni ağlatacak şeyler söylemeye çağırdı ama Anthony ve Keanu bunu yapmadı.” diye konuştu.

Arkadaşlıkları Dracula setinde bu şekilde başlayan Winona Ryder ve Keanu Reeves daha sonra Karanlığı Taramak (A Scanner Darkly, 2006), The Private Lives Of Pippa Lee (2009) ve Destination Wedding (2018) filmleri için tekrar bir araya geldi. Ryder The Times’a verdiği demeçte şu anda Coppola ile aralarının iyi olduğunu söyledi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.