Şu An Okunan
12. Engelsiz Filmler Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması Finalistleri Açıklandı

12. Engelsiz Filmler Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması Finalistleri Açıklandı

7-13 Haziran tarihlerinde 12’nci kez düzenlenecek Engelsiz Filmler Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’na seçilen filmler açıklandı.

Sinemanın herkes için erişilebilir olması fikrini benimseyen ve programlarını bu kapsamda hazırlayan Engelsiz Filmler Festivali 7-13 Haziran tarihlerinde 12’nci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Ankara’daki Paribu Cineverse ANKAmall ve Goethe Institut salonlarında seyirciyle buluşacak festivalin programı da yavaş yavaş şekilleniyor. Daha önce festivalin ‘Parmak İzi’ ve ‘Çocuklar İçin’ seçkileri belli olmuş, Kısa Film Yarışması’na seçilen 15 film ve filmleri değerlendirecek jüri üyeleri açıklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde gösterimlere paralel düzenlenecek etkinliklerin duyurulduğu festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması finalistleri ve yarışma jürisi de belli oldu.


Advertisement

Ulusal ve uluslararası festivallerden övgü toplayan, son dönemin dikkat çeken filmlerinden seçilen Ulusal Uzun Film Yarışması’nda beş film yer alıyor. Sinema yazarı Evrim Kaya, yönetmen Somnur Vardar ve akademisyen Ali Karadoğan’dan oluşan jüri En İyi Yönetmen ve Jüri ödüllerinin sahiplerini belirleyecek. Seyirci Özel Ödülü’nün sahibi ise her yıl olduğu gibi izleyicilerin gösterimler sonrası kullandıkları oylarla netlik kazanacak. Yarışmaya seçilen filmler şu şekilde:

  • Beraber (Yön. Mete Gümürhan)
  • Kara Kutu (Yön. Aslı Özge)
  • Kıyıda (Yön. Büşra Bilginer)
  • Suyun Üstü (Yön. Aslıhan Ünaldı)
  • Yurt (Yön. Nehir Tuna)

Ödüller 13 Haziran Perşembe günü saat 19:30’da, Goethe-Institut’ta düzenlenecek törende sahiplerine takdim edilecek. 12. Engelsiz Filmler Festivali’yle ilgili gelişmeleri festivalin internet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.