Şu An Okunan
İstanbul Modern’de Fassbinder Seçkisi: R.W.F

İstanbul Modern’de Fassbinder Seçkisi: R.W.F

16-27 Mart

İstanbul Modern Sinema çevrimiçi gösterimlerine sinema tarihinin en üretken ve etkili yönetmenlerinden Rainer Werner Fassbinder seçkisiyle devam ediyor. Goethe Institut işbirliğiyle gerçekleştirilecek R.W.F’de yönetmenin 1970’lerde çektiği beş film izleyiciyle buluşacak.

Seçki kapsamında gösterilecek filmler arasında; İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde ve savaş sonrası Almanya’sında bir kadının verdiği hayatta kalma mücadelesini konu edinen Maria Braun’un Evliliği (Die Ehe der Maria Braun, 1979), Theodor Fontane’in aynı isimdeki romanından uyarlanan Effi Briest (1974) ve Fassbinder sinemasının en ünlü filmlerinden Korku Ruhu Kemirir (Angst essen Seele auf, 1974) yer alıyor.

İstanbul Modern Sinema
Enfant Terrible

R.W.F programı kapsamında Fassbinder’in filmlerinin yanı sıra geçtiğimiz yılın dikkat çeken biyografilerinden Yaramaz Çocuk (Enfant Terrible, 2020) da izlenebiliyor olacak. Yeni Alman Sineması’nın ikonik isimlerinden Fassbinder’in yaşamına bir bakış sunan filmin yönetmenlik koltuğunda Oskar Roehler oturuyor.

Tamamı ücretsiz ve çevrimiçi olarak gerçekleşecek gösterimlere dair detaylara İstanbul Modern’in internet sitesinden ulaşılabiliyor.

istanbulmodern.org

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.