Şu An Okunan
İstanbul Modern Sinema’da ‘Yönetmenin Seçimi: Emre Erdoğdu’

İstanbul Modern Sinema’da ‘Yönetmenin Seçimi: Emre Erdoğdu’

Piyanist

20-30 Nisan

İstanbul Modern Sinema bir yönetmenin etkilendiği, ilham aldığı ya da sevdiği filmlere yer veren ‘Yönetmenin Seçimi’ adlı programına Nisan ayında da devam ediyor. Geçtiğimiz ay ilki düzenlenen ve Nisan Dağ‘ın seçtiği filmleri bir araya serinin ikinci edisyonuna yönetmen Emre Erdoğdu konuk oluyor. 2017 yapımı Kar‘la adını duyuran Emre Erdoğdu, ikinci uzun metraj filmi Beni Sevenler Listesi‘nde (2021) kamerasını Cihangir’de bir çevre edinen ve bu çevreyle uyuşturucu tedariki üzerinden sosyal ilişkiler kuran Bağcılarlı Yılmaz’a çeviriyor. Dünya prömiyerini 25. Tallinn Black Nights Film Festivali’nde yapan film festivalden En İyi Görüntü Yönetmeni (Emre Tanyıldız) ödülüyle ayrıldı. Beni Sevenler Listesi 40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışması’nda Altın Lale ödülünü kazanırken filmin başrol oyuncusu Halil Babür’e de En İyi Erkek Oyuncu Ödülü verildi.

‘Yönetmenin Seçimi: Emre Erdoğdu’ seçkisi 20-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Programda Erdoğdu’nun kendi sinema hikâyesini besleyen şu beş film gösterilecek: Jim Jarmusch’un Cannes’dan Altın Kamera ödüllü filmi Cennetten de Garip (Stranger Than Paradise, 1984), Jamaikalı şarkıcı Grace Jones’un köklerinin izini süren ve birçok klasik şarkısının perde arkasını anlatan Sophie Fiennes imzalı Karşınızda Grace Jones (Grace Jones: Bloodlight and Bami, 2017), Cannes’da Jüri Özel Ödülü dâhil üç ödüle layık bulunan Michael Haneke imzalı Piyanist (La Pianiste, 2001), memur Haydar Rıza’nın Beyoğlu’nun arka sokaklarında yabancı olduğu bir dünyada yaşadığı deneyimleri anlatan Şerif Gören imzalı Beyoğlu’nun Arka Yakası (1986) ve Sovyetlerin Afganistan’a askerî müdahale yaptığı dönemde Komünist Parti liderinin kızının kaybolması ve sonrasında yaşananları takip eden Aleksey Balabanov imzalı Kargo 200 (Gruz 200, 2007).

İstanbul Modern’in internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek gösterimlere katılım ücretsiz. ‘Yönetmenin Seçimi: Emre Erdoğdu’ program takvimi ise şu şekilde:

  • Cennetten de Garip / Stranger Than Paradise – 20-22 Nisan
  • Piyanist / La Pianiste – 22-24 Nisan
  • Beyoğlu’nun Arka Yakası – 24-26 Nisan
  • Kargo 200 / Gruz 200 – 26-28 Nisan
  • Karşınızda Grace Jones / Grace Jones: Bloodlight and Bami – 28-30 Nisan

istanbulmodern.org

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.