Şu An Okunan
Disney+ Türkiye 14 Haziran’da Yayın Hayatına Başlıyor

Disney+ Türkiye 14 Haziran’da Yayın Hayatına Başlıyor

Türkiye’de faaliyete geçmesi sabırsızlıkla beklenen dijital platformlardan Disney+, Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. Platform 14 Haziran’dan itibaren Türkiye’de yayına girecek.

The Walt Disney Company, yayın hayatına 2019 yılında başlayan Disney+‘ın 14 Haziran 2022 tarihinden itibaren Türkiye’de de faaliyet göstermeye başlayacağını duyurmuştu. Türkiye’nin de aralarında olduğu 42 ülkede faaliyete geçmeye hazırlanan dijital platform, Türkiye’deki yayın politikasını ve yerli özgün yapımlarını tanıttığı bir lansman etkinliği düzenledi. Esma Sultan Yalısı’nda basın mensuplarına özel düzenlenen etkinlikte konuşan Disney Company Türkiye Müdürü Cenk Soner, faaliyete geçmek için sabırsızlandıklarını dile getirdi ve Disney’in zengin kataloğundan bazı örnekleri tanıttı.

Disney+ Türkiye’nin İlk Yerli Özgün Yapımı Kaçış Olacak

Disney, Türkiye’de yayınlanacak ilk özel yapımın Engin Akyürek’in başrolde yer alacağı Kaçış adlı dizi olacağını daha önce duyurmuştu. Bir grup gazeteci üzerinden Ortadoğu’da yaşanan savaşlara odaklanan Kaçış‘ın yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın otururken dizide Engin Akyürek’in yanı sıra İrem Helvacıoğlu, Aziz Çapkurt, Onur Bay, Leyla Tanlar, Aras Aydın, Levent Ülgen gibi isimler rol alacak.

Kaçış
Kaçış

Etkinlikte Kaçış‘ın ardından Disney+ Türkiye’de yayınlanacak diğer yapımlara dair de duyurular yapıldı. Demet Özdemir ve Buğra Gülsoy’un başrolü üstlendiği Dünyayla Benim Aramda, Timuçin Esen’in başrolde yer aldığı Gri ve Pınar Deniz’in başrolü üstlendiği Avcı gibi yapımlara dair kısa bilgiler sunulurken oyuncuların setlerden gönderdiği video mesajlar basın mensuplarıyla paylaşıldı. Ayrıca sevilen animasyon serisi Kral Şakir’in yeni filmi Kral Şakir Geri Dönüşüm de önümüzdeki dönemde Disney+’da yer alacak yapımlar arasında olacak. Bunların yanı sıra Şahan Gökbakar’ın başrolünde yer aldığı Recep İvedik serisinin yeni filminin de Disney+’ta yayınlanacağı duyuruldu. Recep İvedik 7 filminin yanı sıra serinin tüm filmleri de dijital platformun kataloğuna eklenecek.

1.000’den Fazla Film ve 400’den Fazla Dizilik Katalog

Disney+ yerli özgün yapımlarının yanı sıra zengin kataloğuyla da Türkiye’deki dijital platform yarışında önemli bir aktör olmaya hazırlanıyor. Zira The Walt Disney Company bünyesinde bulunan Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic’in yanı sıra 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures’ın da aralarında olduğu pek çok markaya ait yapımlar Disney+ kataloğunda yer bulacak. 1.000’den fazla film ve 400’den fazla dizinin yer alacağı katalogda The Mandalorian (2019-), Obi-Wan Kenobi (2022), WandaVision (2021) ve Moon Knight (2022-) gibi dikkat çeken dizilerin yanı sıra Enkanto: Sihirli Dünya (Encanto, 2021), Luka (Luca, 2021), Cruella (2021) ve Gerçek Kahraman (Free Guy, 2021) gibi son dönemin popüler filmleri de bulunacak.

Enkanto: Sihirli Dünya

14 Haziran’da faaliyete başlayacak Disney+ Türkiye’nin standart fiyatının aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL olacağı daha önce duyurulmuştu. Şirket, lansmanda 14 Haziran’dan önce üyelik satın alanların 279,90 TL’lik tanışma paketi üzerinden ücretlendirileceğini duyurdu. İndirimden faydalanmak isteyenlerin 14 Haziran’dan önce Disney+’a kayıt olup yönlendirmelere göre satın alma işlemini tamamlaması gerekiyor.

Türkiye’deki dijital platformlar rekabetini ne yönde etkileyeceği merak konusu olan Disney+’ın 14 Haziran’da yayına geçmesi planlanıyor.

Disney+’la ilgili gelişmeler ve indirimli üyelik imkânı için platformun internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.