Şu An Okunan
Disney+ Türkiye İlk Yerli Özel Yapımını Açıkladı

Disney+ Türkiye İlk Yerli Özel Yapımını Açıkladı

Kaçış

14 Haziran’da Türkiye’de yayın hayatına başlayacak dijital platform Disney+ Türkiye’deki ilk yerli yapımını duyurdu. Kaçış adlı dizi, platformun Türkiye’de ürettiği ilk yapım olacak.

The Walt Disney Company, yayın hayatına 2019 yılında başlayan Disney+‘ın 14 Haziran 2022 tarihinden itibaren Türkiye’de de faaliyet göstermeye başlayacağını duyurmuştu. Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic’in yanı sıra 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures’ın da aralarında olduğu pek çok markaya ait yapımları Türkiye’de erişilebilir kılacak platform bununla birlikte Türkiye’de üretilecek özel yapımlara da yer verecek. Disney, son olarak bu yerli yapımların ilkini de duyurdu. Kaçış adlı dizi Disney+’ın Türkiye’de ürettiği ilk yapım olacak.

Kaçış

Kaçış bir grup gazeteci üzerinden Ortadoğu’da yaşanan savaşlara odaklanan bir macera dizisi olacak. Yapımcılığını O3 Medya ve Same Film’in üstlendiği, hikâyesini Engin Akyürek’in kaleme aldığı dizinin senaryosu Ali Doğançay’a ait. Yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın otururken dizide Engin Akyürek’in yanı sıra İrem Helvacıoğlu, Aziz Çapkurt, Onur Bay, Leyla Tanlar, Aras Aydın, Levent Ülgen gibi isimler rol alacak.

Kaçış

Kaçış‘ın setinden ilk kareler yayınlanırken dizinin bu hassas konuya nasıl bir bakış getireceği merakla bekleniyor.

Disney+ Türkiye‘yle ilgili son gelişmeler platformun sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.