Şu An Okunan
10 Netflix Belgeseli YouTube’da

10 Netflix Belgeseli YouTube’da

Dijital platform, belgesel kataloğunda öne çıkan on yapımı, eğitim amacıyla YouTube kanalına yükledi.

Pandemi sırasında zorunlu olarak online eğitime geçiş yapan öğretmenlere yardımcı olmak amacıyla, Netflix belgesellerinin bir kısmını YouTube kanalında yayınlamaya başladı. Kataloğundaki belgeseller arasından öne çıkan on yapımı ücretsiz erişime açan dijital platfom, bu girişimini resmi blog’unda duyurdu: “Netflix yıllarca, öğretmenlerin sınıflarında belgeselleri göstermelerine izin verdi. Ancak şimdi okulların kapalı olması sebebiyle bu mümkün değil. Onların ricasıyla, Netflix Amerika’nın Youtube kanalında belgesellerimizden bir seçki yaptık. Umarız bunun, dünyanın farklı köşelerindeki öğretmenlere küçük de olsa bir yardımı olur.”

Seçkideki belgeseller, diziler, kısa filmler ve uzun metrajların bir karışımı. Altyazılar şimdilik sadece İngilizce ancak ilerleyen günlerde, Türkçe dahil birçok dilde altyazı seçenekleri ekleneceği açıklandı.

Netflix’in YouTube’da erişime açtığı on belgesel şöyle:
13th; Knock Down the HouseChasing Choral; Abstract (1. sezon); Babies (bazı bölümler); Explained (bazı bölümler); Our Planet; Period. End of the Sentence (kısa film); The White Helmets (kısa film); Zion (kısa film). 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.