Şu An Okunan
13. Engelsiz Filmler Festivali Kısa Film Yarışması Finalistleri Belli Oldu

13. Engelsiz Filmler Festivali Kısa Film Yarışması Finalistleri Belli Oldu

23-29 Mayıs tarihleri arasında 13. kez düzenlenecek Engelsiz Filmler Festivali’nin Kısa Film Yarışması’nda yer alacak filmler belli oldu.

Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen ve sinemanın herkes için erişilebilir olması fikriyle hareket eden Engelsiz Filmler Festivali 23-29 Mayıs tarihlerinde 13. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Ankara’da Goethe Institut salonlarında seyirciyle buluşacak festivalin programı da yavaş yavaş şekilleniyor. Daha önce festivalin ‘Dresden Kısa Film Festivali Seçkisi’, ‘Çocuklar İçin’ ve ‘Bir Çağ Yangını’ bölümleri açıklanmıştı. Son olarak Kısa Film Yarışması finalistleri ve yarışma jürisi de belli oldu.

Festival kapsamında kısa film türünün gelişimine katkı sağlamak ve bu alandaki üretimi artırmak için 2021’den bu yana düzenlenen Kısa Film Yarışması’na bu sene 36 ülkeden 165 başvuru yapıldı. Yarışmaya seçilen 15 film sinema yazarı Öykü Sofuoğlu, sinema yazarı Hasan Nadir Derin ve kurgucu Baran Bozdağ’dan oluşan seçici kurulun kararıyla belirlendi. Filmler şu şekilde:

  • Bir Yaz Sonu Şiiri / A Summer’s End Poem (Yön. Lam Can-zhao),
  • Bugün Tüm İsteğim / All I Want Today (Yön. Magda Adamowicz)
  • Derinde / Inside (Yön. Mahtab Pishghadam)
  • Derlemek, Dolaşmak (Yön. Dilsu Atalay)
  • Eko (Yön. Mehveş Topçuoğlu)
  • Güneşin Altında / Under the Sun (Yön. Vlad Bolgarin)
  • Üç Tonunda / Three Layers of Darkness (Yön. Houcem Slouli)
  • Kuş / Bird (Yön. Kim Woonyoung)
  • Mayısın Son Pazarı / The Last Sunday in May (Yön. Alejandro Bordier)
  • Neredeyse Kesinlikle Yanlış (Yön. Cansu Baydar)
  • Merhamet / Mercy (Yön. Philip Szporer)
  • Sen Tavşan mısın? / Are You a Rabbit? (Yön. Hatem Emam)
  • Sesli Betimleme / Audio Description (Yön. Luke J. Salewski)
  • Soygun Hikâyesi / The Story of a Theft (Yön. Mahdi Hadizadeh)
  • Yapraklar / Foliage (Yön. Faye Shu)

Festivalin Kısa Film Yarışması’na seçilen filmler, Filmfest Dresden yönetmeni Anne Gaschütz, One World İnsan Hakları Film Festivali’nden Anna Skočdopolová ve muhreç akademisyen, müstafi yayıncı Osman Şişman’dan oluşan jüri tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo kategorilerinde değerlendirilecek. Ayrıca yarışma kapsamında izleyicilerin oylarıyla belirlenecek bir filme Seyirci Özel Ödülü sunulacak.

Ödüller 29 Mayıs Perşembe günü Goethe-Institut’ta düzenlenecek törende sahiplerine takdim edilecek. 13. Engelsiz Filmler Festivali’yle ilgili gelişmeleri festivalin internet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.