Şu An Okunan
2019 Gotham Ödülleri Sahiplerini Buldu

2019 Gotham Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bağımsız filmler ekseninde oldukça önemli bir yere sahip olan Gotham Ödülleri’nde aldığı dört ödülle geceye Marriage Story (2019) damga vurdu.

Bu yıl 29.’su düzenlenen Gotham Bağımsız Film Ödülleri yine bağımsız sinemanın en iyilerini onurlandırdı. Noah Baumbach imzalı Marriage Story (2019), en iyi film dahil dört dalda ödül kazanarak diğer yapımların önüne geçmeyi başardı.

Netflix, Adam Driver ve Scarlett Johansson’lu Marrige Story ile birlikte American Factory (2019) ve When They See Us (2019) gibi yapımlarla toplam altı ödül kazanarak geceye damgasını vurdu. En iyi Çıkış Yapan Oyuncu ödülünü Waves’teki (2019) performansıyla kazanan Taylor Russell ve En iyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen The Farewell’in başrollerinden Awkwafina sayesinde ise, son yıllarda sinefillerin gözdesi olan yapım şirketi A24 gecede iki ödülün sahibi oldu.

Televizyon kategorisinde ise Ava DuVeray’ın mini belgeseli When They See us (2019) ve Hulu’nun ergenlik çağlarını konu alan komedi dizisi Pen15 (2019 – ) geceden ödülle ayrıldı.

Adaylık sayılarıyla öne çıkan yapımlar arasında Çin-ABD ortak yapımı olan komedi filmi The Farewell, Adam Sandler’lı A24 yapımı Uncut Gems (2019) ve Joe Talbot’un ilk uzun metrajı The Last Black Man in San Francisco (2019) vardı. Clemency (2019), Diane (2019) ve High Flying Bird (2019) gibi yapımlar da ikişer dalda aday gösterilmişlerdi.

29. Gotham Bağımsız Film Ödüllerinin sahipleri:

En İyi Film:

Marriage Story

En İyi Belgesel:

American Factory

En İyi Çıkış Yapan Yönetmen:

Laure De Clermont-Tonnerre (The Mustang)

En İyi Senaryo:

Noah Baumbach (Marriage Story)

En İyi Erkek Oyuncu:

Adam Driver (Marriage Story)

En İyi Kadın Oyuncu

Awkwafina – The Farewell

En İyi Çıkış Yapan Oyuncu

Taylor Russell – Waves

En İyi Çıkış Yapan Dizi – (Uzun format)

When They See Us

En İyi Çıkış Yapan Dizi – (Kısa format)

Pen15

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.