Şu An Okunan
2020’nin Merakla Beklenen Netflix Filmleri

2020’nin Merakla Beklenen Netflix Filmleri

Geçen yılın en çok konuşulan filmlerinden bazılarına imza atan Netflix, 2020’de de hayli iddialı. İşte dijital platformun bu yıl seyirci karşısına çıkaracağı çarpıcı yapımlardan bazıları…

Da 5 Bloods
Yön: Spike Lee

Son filmi Karanlıkla Karşı Karşıya (BlacKkKlansman, 2018) ile En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar ödülü kazanan Amerikan bağımsız sinemasının usta ismi Spike Lee, bu sefer ise Vietnam Savaşı’ndan dönen dört siyah askere odaklanan bir dramla karşımızda. Kaybettikleri masumiyeti tekrar bulmaya çalışan asker karakterler üzerinden anti-militarist bir savaş hikâyesi anlatan filmin başrolünde Black Panther serisiyle ünlenen Chadwick Boseman yer alıyor.

Dick Johnson is Dead
Yön: Kirsten Johnson

Cameraperson belgeseliyle dikkat çeken yönetmen Kirsten Johnson, yeni belgeseli Dick Johnson is Dead’de, 86 yaşındaki babasının ölümüyle bir tür yüzleşmeye girişiyor. Sundance Film Festivali’nde belgesel dalında yarışacak olan filmde Johnson, sinema yardımıyla babasının son anlarını kaydetmeye ve bir anlamda onu “yeniden canlandırmaya” çalışıyor.

I’m Thinking of Ending Things
Yön: Charlie Kaufman

Oscarlı senarist Charlie Kaufman imzalı I’m Thinking of Ending Things, Ian Reid’in aynı adlı romanından uyarlanan bir korku-gerilim. Erkek arkadaşının ailesiyle tanışmak için uzun bir yolculuğa çıkan genç bir kadına odaklanan filmin oyuncu kadrosunda Jessie Buckley ve Toni Collette gibi isimler var.

Mank
Yön: David Fincher

Orson Welles imzalı klasik Yurttaş Kane’in (Citizen Kane, 1941) senaristlerinden Herman Mankiewicz’in hayatına ve Welles’le olan çatışmasına odaklanan film, usta yönetmen David Fincher’ın imzasını taşıyor. Senaryosu yönetmenin babası Jack Fincher’a ait olan filmde Mankiewicz’i ise Oscarlı oyuncu Gary Oldman canlandırıyor.

Rebecca
Yön: Ben Wheatley

Daphne du Maurier’un 1938’de kaleme aldığı, Alfred Hitchcock’un 1940 tarihli uyarlamasıyla klasikleşen Rebecca’nın yeni uyarlamasının başrollerinde Lily James ve Armie Hammer’ı izleyeceğiz. Filmin yönetmen koltuğunda ise Kill List (2011) ve A Field in England (2013) gibi korkularıyla dikkat çeken İngiliz yönetmen Ben Wheatley oturuyor.

The Old Guard
Yön: Gina Prince-Bythewood

Aynı adlı çizgi-romandan uyarlanan yapım, Yunan mitolojisinden tanıdığımız ölümsüz birtakım kahramanların paralı asker olarak çalışmak zorunda kaldığı alternatif bir 21. yüzyılda geçiyor. Başrolü Charlize Theron’un üstlendiği aksiyon türündeki filmin yönetmeni, Beyond the Lights (2014) adlı uzun metrajıyla dikkat çeken Gina Prince-Bythewood.

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.