Şu An Okunan
2020’nin Merakla Beklenen Vizyon Filmleri

2020’nin Merakla Beklenen Vizyon Filmleri

Bu yıl sinemalarda izleyeceğimiz, şimdiden merak vesilesi olan büyük yapımlara göz atıyoruz.

1917
Yön: Sam Mendes
Amerikan Güzeli (American Beauty, 1999), Hayallerin Peşinde (Revolutionary Road, 2008) ve Skyfall (2012) gibi filmleriyle bilinen Oscarlı yönetmen Sam Mendes’in 1917’si, Birinci Dünya Savaşı sırasında geçen ve etkileyici plan sekanslarıyla dikkat çeken epik bir savaş filmi. Altın Küre Ödülleri’nde dram dalında En İyi Film Ödülü’nün sahibi olan yapım, şimdiden Oscar sezonunun favorileri arasında.

Annette
Yön: Leos Carax
Opera sanatçısı eşini kaybeden ve iki yaşındaki kızıyla baş başa kalan bir komedyenin hikâyesini anlatan müzikal türündeki filmin yönetmeni, Fransız sinemasının usta ismi Leos Carax. Yönetmenin Kutsal Motorlar’dan (Holy Motors, 2012) bu yana yaptığı ilk film olan ve tamamı İngilizce çekilecek olan filmin başrollerinde Adam Driver ve Marion Cotillard yer alıyor.

Black Widow
Yön: Cate Shortland
Başrolünde Scarlett Johansson’ın bulunduğu Black Widow, ilk olarak Iron Man 2 (2010) filminde tanıştığımız Natasha Romanoff (Black Widow) karakterinin geçmişine odaklanıyor. Oyuncu kadrosunda Florence Pugh, Rachel Weisz ve David Harbour gibi isimlerin yer aldığı film, Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War, 2018) ve Avengers: Endgame (2019) filmlerinin öncesinde geçiyor.

Boyalı Kuş (Nabarvené Ptáče)
Yön: Václav Marhoul
Boyalı Kuş, savaştan kaçan küçük bir Yahudi çocuğun zorluklarla dolu yolculuğunu anlatıyor. Filmin senaryosu, kendisi de İkinci Dünya Savaşı’ndan kurtulanlar arasında yer alan Polonya asıllı Amerikalı yazar Jerzy Kosinski’nin aynı adlı romanından uyarlandı. Venedik’te Altın Aslan için yarışan ve En İyi Uluslararası Film dalında Çekya’nın Oscar adayı olan film, savaşın dehşetiyle doğanın dinginliğini bir araya getiren etkileyici siyah-beyaz estetiğiyle dikkat çekiyor.

Dune
Yön: Denis Villeneuve
Frank Herbert’in 1965’te kaleme aldığı aynı adlı bilim-kurgu romanından uyarlanan ve daha önce David Lynch imzalı bir versiyonunu da izlediğimiz Dune’un yeni uyarlamasının yönetmenliğini usta yönetmen Denis Villeneuve üstleniyor. Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya, Jason Momoa, Javier Bardem ve Charlotte Rampling gibi pek çok yıldız ismin yer aldığı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, bir gezegenin sahibi olan asil bir ailenin oğlu Paul Atreides’i merkezine alıyor.

Küçük Kadınlar (Little Women)
Yön: Greta Gerwig
Son olarak yönetmenliğini üstlendiği büyüme hikâyesi Lady Bird’le isminden sıkça söz ettiren, Frances Ha (2012) ve Mistress America (2015) gibi yapımlarda canlandırdığı karakterlerle tanıdığımız Greta Gerwig’in yönettiği Küçük Kadınlar, Louisa May Alcott’un aynı adlı klasik romanından uyarlanan bir dram. Babalarının İç Savaş’a katılması sonrası anneleriyle kalan ve birbirlerinden çok farklı karakterlere sahip olan dört kız kardeşin hikâyesini aktaran filmin başrollerinde Saoirse Ronan, Emma Watson ve Florence Pugh gibi isimler yer alıyor.

Last Night In Soho
Yön: Edgar Wright
Moda tasarımıyla ilgilenen ve kendini gizemli bir şekilde 1960’larda bulan genç bir kadın üzerine kurulu filmin yönetmeni, son olarak Tam Gaz’a (Baby Driver, 1917) imza atan komedi ustası Edgar Wright. 1960’lar Londra’sında geçen filmin başrollerinde ise The Witch (2015) ve Parçalanmış (Split, 2016) gibi filmlerdeki başarılı performanslarıyla tanıdığımız genç yıldız Anya Taylor-Joy var.

Mahallede Güzel Bir Gün (A Beautiful Day in the Neighborhood)
Yön: Marielle Heller
Amerika’nın ünlü televizyon yüzlerinden Fred Rogers ve gazeteci Tom Junod arasındaki arkadaşlığa odaklanan film, Junod’un kaleme aldığı bir gazete yazısından esinlenen bir biyografi. Başrolünde Tom Hanks ve Matthew Rhys’in yer aldığı filmin yönetmenliğini ise son filmi Can You Ever Forgive Me? (2018) ile büyük beğeni toplayan Marielle Heller üstleniyor.

Ölmek İçin Zaman Yok (No Time To Die)
Yön: Cary Joji Fukunaga
Daniel Craig’in James Bond rolünü sürdürdüğü serinin son filmi Ölmek İçin Zaman Yok,  görevinden emekli olan ve Jamaika’da sakin bir yaşam sürdürmeye çalışan efsanevi ajanın, eski bir arkadaşına yardım etmek için kabul ettiği yeni görevi sırasında geçiyor. Filmin yönetmenli ise Sin Nombre (2009) ve Beasts of No Nation (2015) filmleri ve yaratıcıları arasında yer aldığı Netflix yapımı Maniac dizisiyle bilinen Cary Joji Fukunaga.

Seberg
Yön: Benedict Andrews
Fransız Yeni Dalgası’nın en önemli ikonlarından, ünlü oyuncu Jean Seberg’in hayatından uyarlanan film, 1960’larda siyasi eylemleri nedeniyle FBI’ın radarına giren genç oyuncunun gerilim dolu hikâyesini anlatıyor. Aktivist Hakim Jamal’la olan ilişkisi ve Kara Panter hareketine desteğiyle bilinen oyuncuyu filmde genç yıldız Kristen Stewart canlandırıyor.

Tenet
Yön: Christopher Nolan
Son olarak epik savaş filmi Dunkirk’e (2017) imza atan Christopher Nolan’ın son filmi Tenet,  225 milyon dolarlık bütçesiyle şimdiden merak uyandıran bir casus filmi. John David Washington, Robert Pattinson ve Elizabeth Debicki gibi isimlerin oyuncu kadrosuna dahil olduğu filmde yönetmenin imzası haline gelen epik aksiyon sahnelerinden bolca yer alacak.

The Souvenir Part 2
Yön: Joanna Hogg
2019’un en sevilen filmleri arasında yer alan ve orta sınıf bir aileden gelen sinema öğrencisi Julie’nin sevgilisi ve annesiyle olan ilişkisine odaklanan The Souvenir’in devam filmi 2020’de izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini yine Joanna Hogg’un üstlendiği yapım, yönetmene göre bir devam filminden ziyade ayrı bir film olarak tasarlandı. Tilda Swinton ve kızı Honor Swinton Byrne’ın başrollerinde yer aldığı filmin oyuncu kadrosuna Robert Pattinson da dahil.

Top Gun: Maverick
Yön: Joseph Kosinski
1986 yapımı Top Gun’ın devamı niteliğindeki filmin başrolünde yine aksiyon sinemasının usta (ve vazgeçmeyen!) ismi Tom Cruise yer alıyor. Tron Efsanesi (Tron, 2010) ve Korkusuzlar (Only the Brave, 2017) gibi aksiyonlarıyla tanınan yönetmen Joseph Kosinski’nin imzasını taşıyan filmin kahramanı, ABD Hava Kuvvetleri’nde teğmen olarak görev yapan Pete Mitchell.

Wonder Woman 1984
Yön: Patty Jenkins
Yönetmenliğini serinin ilk filmini de yöneten Patty Jenkins’in üstlendiği Wonder Woman 1984, ilk olarak kendisini İkinci Dünya Savaşı yıllarında bulan Amazon prensesi Diana Price’ın -nam-ı diğer Wonder Woman’ın- 1980’lerde yaşadığı yeni maceralara odaklanıyor. DC’nin başrolünde kadın bir süper kahramanın yer aldığı ilk serisinin ikinci halkası olan yapımın başrolünde İsrailli oyuncu Gal Gadot’yu izleyeceğiz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.