Şu An Okunan
24. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nden Yeni Detaylar

24. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nden Yeni Detaylar

Bir Nefes Daha

Bu yıl ‘Araftan Çıkmak’ teması altında düzenlenecek Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nden yeni detaylar belli oldu. Festivalin çevrimiçi ve fiziksel gösterim tarihleri belli olurken programda yer alacak bazı filmler de açıklandı.

1998 yılından beri sinemada kadın emeğini görünür kılmaya çalışan, Türkiye’deki ilk kadın filmleri festivali unvanını taşıyan ve bu alanda çalışan kadınlar arasında bir iletişim ağı kuran Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali‘nden detaylar belli olmaya devam ediyor. Daha önce festivalin bu yıl ‘Araftan Çıkmak’ temasıyla, hem çevrimiçi hem de fiziksel gösterimlerle düzenleneceği açıklanmış, festival direktörlüğünü ise Azize Tan’ın üstleneceği duyurulmuştu. Son olarak festivalin tarihleri yenilenirken aynı zamanda programda yer alacak bazı filmler de açıklandı.

Yapılan son açıklamaya göre Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 27 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi gösterimlerle, 4 Haziran – 11 Haziran tarihleri arasında ise Ankara’da, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve CerModern’de açık hava sinemasında izleyicilerle buluşacak. Festivalin açılış töreni ise 4 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

Hayaletler
Hayaletler

Bu yıl En İyi Uluslararası Film dalında Oscar’ın öne çıkan filmleri arasında yer alan Quo Vadis, Aida? ve Derisini Satan Adam (The Man Who Sold His Skin) filmlerinin Uçan Süpürge’nin bu yılki programında yer alacağı daha önce açıklanmıştı. Son olarak Nisan Dağ’ın merakla beklenen yeni filmi Bir Nefes Daha ve Azra Deniz Okyay’ın Venedik’ten ödüllü ilk uzun metrajı Hayaletler‘in de Uçan Süpürge programında yer alacağı açıklandı. Ayrıca Sundance Film Festivali’nin Dünya Sineması – Belgesel bölümünde Jüri Özel ve İzleyici ödüllerine layık görülen Writing With Fire‘ın yanı sıra dünya prömiyerlerini Berlinale’de yapan Memory Box ve Die Frau des Piloten filmleri de festivalde izlenebilecek.

24. Uçan Süpürge Film Festivali’nin programı henüz açıklanmazken festivalle ilgili detaylı bilgiye Uçan Süpürge Vakfı’nın resmî web sitesinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.