Şu An Okunan
27. Gezici Festival’in ‘Dünya Sineması’ Programı Belli Oldu

27. Gezici Festival’in ‘Dünya Sineması’ Programı Belli Oldu

Ayrılma Kararı, Decision to Leave

27. Gezici Festival’in ‘Dünya Sineması’ programı Berlinale’den San Sebastian’a önemli festivallerden yolu geçmiş, on dört ülkeden dokuz filmi seyirciyle buluşturuyor.

Ankara Sinema Derneği tarafından bu yıl 27. kez gerçekleştirilecek Gezici Festival‘in programı yavaş yavaş şekilleniyor. Festivalin 2-8 Aralık’ta Ankara’da başlayacağı, Sinop’un ardından Kastamonu’daki gösterimlerle sona ereceği daha önce duyurulmuştu. Geçtiğimiz günlerde ‘Türkiye 2022’ programından detayların açıklandığı festivalin ‘Dünya Sineması’ programı da belli oldu.

Gezici Festival’in ‘Dünya Sineması’ bölümü bu yıl Berlin, Cannes, San Sebastian, Tribeca gibi festivallerden ödül kazanmış yapımlardan bir seçki sunuyor. Programda Güney Kore’den Polonya’ya, İspanya’dan Urugay’a, Şili’den Bolivya’ya dünyanın farklı noktalarından dokuz film yer alıyor. Park Chan-Wook’un Cannes’dan En İyi Yönetmen ödülüyle ayrıldığı Ayrılma Kararı (Heojil Kyolshim), Cannes’da Jüri Büyük Ödülü’nü Öğle Güneşinde Yıldızlar (Stars at Noon) filmiyle paylaşan Lukas Dhont imzalı Yakın (Close), San Sebastian Film Festivali’nden En İyi Avrupa Film İzleyici Ödülü, Tokyo Film Festivali’nden de iki ödül kazanan Rodrigo Sorogoyen imzalı Canavarlar (As Bestas), En İyi Uluslararası Film dalında İrlanda’nın Oscar adayı olan, Berlinale’den de iki ödüle layık bulunan Colm Bairéad imzalı Sessiz Kız (An Cailín Ciúin) ve Tribeca Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülünü kazandıktan sonra Altın Portakal’ın Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda da En İyi Film ödülüne layık bulunan Martín Boulocq imzalı Ziyaretçi (El Visitante) bunların başında geliyor. Ayrıca Kudüs Film Festivali’nden En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanan Patricio Guzmán imzalı Hayali Ülkem (Mi país imaginario), Dorota Pomykala’nın filmdeki performansıyla Tribeca ve Gyndia Film festivallerinde En İyi Oyuncu ödülünü kazandığı Anna Jadowska imzalı Çatıdaki Kadın (Kobieta na dachu) ve Sophie Linnenbaum’un Münih Film Festivali’nden En İyi Yönetmen ödülüyle ayrıldığı Figüranlar (Die Gewöhnlichen) ve Karlovy Vary, Tallinn Black Nights gibi festivalleri dolaşan Jake Paltrow imzalı Haziran, Sıfır Günü (June Zero) filmlerini izlemek mümkün olacak.

27. Gezici Festival’le ilgili gelişmelere Ankara Sinema Derneği’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.