Şu An Okunan
27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Afişi Belli Oldu

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Afişi Belli Oldu

9-16 Mayıs tarihlerinde 27’ncisi düzenlenecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin afişi belli oldu. Aslı Alpar’ın imzasını taşıyan afişin tasarımı ise Emre Yılmaz’a ait.

Sinemada kadın emeğini görünür kılma motivasyonuyla çıktığı yolda 26 yılı geride bırakan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Film Festivali 9 Mayıs’ta başlayacak programıyla 27’nci yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, AB Türkiye Delegasyonu, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen festivalin bu yılki programı da yavaş yavaş şekilleniyor. Daha önce festivalin geleneksel mekânı olan Kült Kavaklıdere’ye (eski adıyla Kavaklıdere Sineması) geri döneceği açıklanmış, sinemada kadın emeğinin önemine dikkat çekmek ve yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek adına dağıtılan ödüllerin bu yılki sahipleri de duyurulmuştu. Son olarak festivalin afişi de belli oldu.

Festivalin 27’nci yıl afişi karikatürist, çizer, editör ve hak savunucusu Aslı Alpar tarafından çizildi ve tasarımını karikatürist Emre Yılmaz üstlendi. Alpar afişi çizerken kadın ve LGBTİ+’ların verdiği mücadeleden esinlendiğini ifade etti: “İstanbul Sözleşmesi hukuksuz şekilde kaldırılmışken, cinsiyetçi politikalar ve fikirler iktidar eliyle beslenirken; kadınlar, LGBTİ+’lar mücadeleye devam ediyor. Çizimin ilhamı doğrudan bu mücadeleden. Yoksulluk, savaş politikaları bugün cinsiyetçilik ve LGBTİ+ düşmanlığıyla iç içe. Barıştan, paylaşımdan, eşitlikten yana bir yolda, bizden öncekilerin mücadelesinin yol göstericiliğiyle devam ediyoruz. Bunu çizmek istedim.”

Her sene olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada direnen, ilham veren ve dayanışmaya hayat veren kadınların hikâyelerine odaklanan filmleri seyirciyle buluşturacak festivalin programı yakın zamanda açıklanacak. 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne dair detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.