Şu An Okunan
27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nden İlk Detaylar

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nden İlk Detaylar

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 9-16 Mayıs tarihlerinde 27’nci kez kapılarını açacak. Yıllar sonra geleneksel mekânı olan Kült Kavaklıdere’ye (eski adıyla Kavaklıdere Sineması) geri dönen festivalin bu yılki teması ise “Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla.”

1998 yılında sinemada kadın emeğini görünür kılma motivasyonuyla yola çıkan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali‘nin programından detaylar belli olmaya başladı. 9-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek festival her sene olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanından direnen, ilham veren ve dayanışmaya hayat veren kadınların hikâyelerine odaklanan filmleri izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. 27’nci edisyonunda “Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla” temasını benimseyen festival, Kült Kavaklıdere olarak kente yeniden kazandırılan Kavaklıdere Sineması’na geri dönüyor. Önceki yıllarda festivale pek çok kez ev sahipliği yapan Kavaklıdere Sineması Ankara’nın önemli kültür mekânlarından birisi. 2007’den bu yana kapalı olan sinema, Kült’ün yenilikçi ve dinamik bir kültür-sanat merkezi yaratma girişimiyle Kült Kavaklıdere olarak yeniden işlevsellik kazandı. Yenilenmeden önce son kez eski haliyle ‘Bir Zamanlar Kavaklıdere: Sinemada Buluşalım!’ adlı etkinliğe de ev sahipliği yapan mekân yaklaşık bir senedir faaliyette.

Geleneksel mekânına geri dönen Uçan Süpürge’den duyurulan bir diğer detay da ödüller. Festival kapsamında her sene sinemada kadının emeğinin önemine dikkat çekmek ve yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek adına ödüller veriliyor. Bu yılki Onur Ödülü oyuncu Hatice Aslan’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri oyuncu Tülin Özen, yönetmen Ayşe Polat ve yapımcı Nida Karabol’a, Genç Cadı Ödülü ise oyuncu Deniz İlhan’a verilecek. Ödüller festivalin 9 Mayıs’taki açılış töreninde sahiplerine sunulacak.

Festivalin film seçkisi ve programı önümüzdeki günlerde açıklanacak. 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne dair detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.