Şu An Okunan
29. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Orhan Kemal Emek Ödülleri Açıklandı

29. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Orhan Kemal Emek Ödülleri Açıklandı

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında verilen Orhan Kemal Emek Ödülleri bu yıl Zihni Göktay, Suzan Kardeş ve Zafer Ayden’e takdim edilecek.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali bu yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında 29’uncu kez takipçileriyle buluşacak. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın öncülüğünde düzenlenen, Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı oyuncu Menderes Samancılar’ın üstlendiği festivalde Onur Ödülleri’nin sahipleri daha önce duyurulmuştu. Özcan Alper’in başkanlık edeceği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde görev yapacak diğer isimler de açıklanmıştı. Son olarak festival kapsamında verilen Orhan Kemal Emek Ödülleri’nin sahipleri de belli oldu.

Festivalin yazar Orhan Kemal anısına verdiği Emek Ödülleri bu sene Türkiye tiyatrosunda tulûat geleneğinin önemli temsilcilerinden olan, sinema ve dizi oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçısı olarak da pek çok projede görev alan Zihni Göktay, Goran Bregović’ten Türkan Şoray’a, Haluk Bilginer’den Sezen Aksu’ya pek çok sanatçının sahne makyajını yapan makyaj sanatçısı, oyuncu ve şarkıcı Suzan Kardeş ve kırk yıldır Sinema Emekçileri Sendikası (Sine-Sen) yönetim kurulunda yer alan, bir dönem sendikanın başkanlığını da üstlenen Zafer Ayden’e verilecek. Ödüller festivalin 12 Eylül akşamı düzenlenecek açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek. Törenin sunuculuğunu Yetkin Dikinciler üstlenecek.

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’ne dair gelişmelere festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.