Şu An Okunan
Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nden ‘Yeni Bir…’ Ödül

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nden ‘Yeni Bir…’ Ödül

16-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında kamera önü ya da arkası fark etmeksizin sinema alanında gösterdiği başarılarıyla öne çıkan genç bir sinemacıya ‘Yeni Bir…’ ödülü verilecek.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali yönetimi bu yıldan itibaren genç sinemacıların yetişmesi ve teşvik edilmesini amaçlayan bir ödül verileceğini duyurdu. Herhangi bir yarışmanın düzenlenmediği festival dâhilinde verilecek ‘Yeni Bir…’ ödülü yönetmenden oyuncuya, senaristten kurgucuya kamera arkası ya da önünde görev alan ve o yıl içinde gösterdiği başarılarla öne çıkan genç bir sinemacıya verilecek. Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilecek ödüle layık bulunan sinemacı 40.000 TL para ödülünün sahibi olacak.

Öte yandan festivalin bu yılki afişi de belli oldu. ‘Doğa’ teması etrafında şekillenen çalışmalarıyla tanınan Ayvalıklı sanatçı Elvan Alpay’ın eserlerinden ilham hazırlanan afişin görsel tasarımında Emel Işıtan imzası bulunuyor.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali afişi.

Seyir Derneği’nin düzenlediği Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 16 Eylül’de Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da düzenlenecek törenle açılışını yapacak. Gösterimlerin Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi ve Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da yapılacağı festival Ayvalık’taki organizasyonun ardından 24-25 Eylül tarihlerinde Diyarbakır’a konuk olacak. Park Chan-Wook’un Cannes’dan En İyi Yönetmen ödülüyle ayrıldığı Ayrılma Kararı’nın (Haeojil Gyeolsim) gösterimiyle açılışını yapacak festival 2022 Cannes Film Festivali’nden ödül alan pek çok filmi seyirciyle buluşturacak. Festivalin tüm programı 9 Eylül’de duyurulacak ve biletler de aynı gün biletix üzerinden satışa sunulacak.

Festivalle ilgili gelişmelere Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün. Detaylar festivalin FacebookTwitter ve Instagram hesaplarından da paylaşılıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.