Şu An Okunan
39. İstanbul Film Festivali Ödülleri

39. İstanbul Film Festivali Ödülleri

39. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Belgesel ve Uluslararası Yarışma ödülleri sahiplerini buldu. Uluslararası Yarışma’da En İyi Film ödülüne Valentyn Vasyanovych imzalı Atlantis layık görülürken En İyi Belgesel ödülü ise Deniz Tortum’un Maddenin Halleri filmine verildi.

Pandemi koşulları nedeniyle bu yıl geleneksel olarak düzenlendiği Nisan ayı yerine farklı aylara yayılan gösterimlerle gerçekleştirilen İstanbul Film Festivali’nde sona gelindi. Normal şartlarda Filmekimi’nin düzenlendiği tarihlerde gerçekleştirilen Uluslararası Film Yarışması, Ulusal Belgesel Yarışması ve Filmekimi Galaları bölümlerinde düzenlenen fiziksel ve çevrimiçi gösterimlerle 40 film daha seyircilerle buluştu.

Daha önce Temmuz ayında düzenlenen gösterimlerle Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması gerçekleştirilmiş ve burada dağıtılan ödüller sahiplerini bulmuştu. Dün akşam düzenlenen törenle son olarak Uluslararası Yarışma ve Ulusal Belgesel Yarışması bölümlerinde de ödüle layık bulunan filmler açıklandı. Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun başkanlık ettiği Uluslararası Yarışma jürisi, en iyi filme verilen Altın Lale ödülünü Ukraynalı yönetmen Valentyn Vasyanovych’in Atlantis filmine takdim etti. Atlantis ayrıca FIPRESCI ödülünün de sahibi oldu.

Bu yıl 11 filmin yarıştığı Ulusal Belgesel Yarışması’nda ise yönetmen Rûken Tekeş’in başkanı olduğu jüri En İyi Belgesel Ödülü’nü Deniz Tortum’un Maddenin Halleri filmine verdi. Böylelikle Maddenin Halleri 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ardından İstanbul’da da bu ödülü kazanarak Ekim ayında düzenlenen iyi büyük festivalde de En İyi Belgesel ödülünü kazanmış oldu. Film ayrıca 8. Engelsiz Filmler Festivali’nde de En İyi Film ödülünü kazanmıştı.

Dün akşam gerçekleştirilen ödül töreninde kazananların tam listesi şu şekilde:

Uluslararası Yarışma

En İyi Film: Atlantis (Yön: Valentyn Vasyanovych)

Jüri Özel Ödülü: Denizaltısı da Olsun İsteyen Cam Temizleyici (Chico ventana también quisiera tener un submarino, Yön: Alex Piperno)

Mansiyon: Mickey ve Ayı (Mickey and the Bear, Yön: Camila Morrone)

Halk Ödülü: Oğul–Ana (Pesar-Madar, Yön: Mahnaz Mohammadi)

FIPRESCI Ödülü: Atlantis (Yön: Valentyn Vasyanovych)

Ulusal Belgesel Yarışması

En İyi Belgesel: Maddenin Halleri (Yön: Deniz Tortum)

Mansiyon: Ah Gözel İstanbul (Yön: Zeynep Dadak) ve Mimaroğlu (Yön: Serdar Kökçeoğlu)

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.