Şu An Okunan
7. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nın Başvuruları Açıldı

7. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nın Başvuruları Açıldı

DenizBank ve Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen 7. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması için başvuru süreci başladı. Son başvuru tarihi 15 Aralık.

Türkiye sinemasında yeni üretimleri, ilk uzun metrajını yapan yönetmenleri ve senaristleri desteklemek amacıyla düzenlenen DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması bu yıl yedinci yaşını kutluyor. İki kategoride verilecek ödüllerin yanı sıra bir yapım destek platformunu da kapsayan yarışma hem senaryo hem de çekim aşamasındaki projeleri destekleme amacı taşıyor.

DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması

Senaryo aşamasındaki yapımların senaristlerinin ilk uzun metraj senaryolarıyla katılımının öncelikli koşul olduğu DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’na, uzun metraj kurmaca ve animasyon filmler başvuru yapabiliyor. Başvuruların ardından jürinin ödüle değer bulduğu proje 20.000 TL para ödülünün yanı sıra yarışma kapsamındaki Yapım Destek Platformu’na da katılım hakkı elde edecek.

Dizi – Mini Dizi Senaryo

Yarışma kapsamında verilecek bir diğer ödülse dizi ve mini dizi senaryoları alanındaki projelere yönelik. Henüz çekimlerine başlanmamış veya çekimlerinin yalnızca yarısı tamamlanmış dizi ve mini dizi projelerine yönelik Dizi – Mini Dizi Senaryo Yarışması’nda ödüle layık bulunan proje 30.000 TL para ödülü kazanacak.

Yapım Destek Platformu

DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nın bir diğer kategorisi ise Yapım Destek Platformu. Uzun metraj kurmaca ve animasyon projelerin katılabildiği yarışmaya dâhil olabilmek için projenin çekimlerinin henüz başlamamış olması ya da yalnızca yarısının tamamlanmış olması gerekiyor.

DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’na son başvuru tarihi 15 Aralık. Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye ilksenaryo.com internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.