Şu An Okunan
70. Berlinale’nin Jüri Kadrosu Belli Oldu

70. Berlinale’nin Jüri Kadrosu Belli Oldu

Jeremy Irons’ın başkanlık edeceği Uluslararası Yarışma jürisinde yer alacak diğer isimler ile Encounters ve Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı.

Oscar ödüllü oyuncu Jeremy Irons’ın başkanlık yapacağı daha önceden duyurulan ‘Uluslararası Yarışma’ jürisinin diğer isimleri Arjantin asıllı Fransız oyuncu Bérénice Bejo, Alman yapımcı Bettina Brokemper, Filistinli yönetmen ve yapımcı Annemarie Jacir, 2017 yılında Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea) ile En İyi Özgün Senaryo Oscar’ını kazanan Kenneth Lonergan, İtalyan oyuncu Luca Marinelli ve Bacurau ile Cannes’da Jüri Özel Ödülü’nü kazanan yönetmen ve film eleştirmeni Kleber Mendonça Filho.

Yeni yetenekleri desteklemek ve çeşitli anlatı formlarına yer vermek amacıyla oluşturulan ‘Encounters’ katerogisinin jüri üyeleri ise Japon yapımcı Shôzô Ichiyama, Şilili yönetmen Dominga Sotomayor Castillo ve Alman yönetmen Eva Trobisch.

Yirmi dört filmin yarışacağı ‘Uluslararası Kısa Film Kategorisi’nin jürisi, Alman yönetmen Réka Bucsi, senarist ve yönetmen Lemohang Jeremiah Mosese ve İstanbul SALT’ın araştırma ve programlama direktör yardımcısı Fatma Çolakoğlu’ndan oluşuyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.