Şu An Okunan
Berlin Film Festivali’nde Türkiye

Berlin Film Festivali’nde Türkiye

Berlinale 20 Şubat’ta başlıyor. Onur Saylak’ın yeni projesiyle Ortak Yapım Marketi’ne katılacağı festival, ayrıca Berlinale Talents kapsamında Türkiye’den üç sinemacıyı konuk edecek.

20 Şubat-1 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Berlin Film Festivali’nin programında yıllar sonra ilk defa, Türkiye’yi temsil eden bir film yer almıyor. Ancak 22-26 Şubat tarihleri arasında festivale paralel olarak düzenlenecek 17. Ortak Yapım Marketi’nde yeni projesi ‘Bu Dünyada İki Tür İnsan Vardır’ ile yönetmen ve oyuncu Onur Saylak boy gösterecek. İlk uzun metrajı Daha’yla (2017) ve Haluk Bilginer’li Şahsiyet (2018) dizisiyle iyi bir çıkış yakalayan Saylak, yönetmen olarak imza atacağı ikinci uzun metrajlı filmle, 34 ülkeden 36 projenin katılacağı yapım marketi kapsamında yapımcılarla, dağıtımcılarla ve uluslararası fonların temsilcileriyle bir araya gelecek. ‘Bu Dünyada İki Tür İnsan Vardır’ın senaryosu, Saylak’ın Daha’da ve Şahsiyet’te de işbirliği yaptığı Hakan Günday’a ait.

Öte yandan, festivalin sinemanın farklı alanlarından yeni yetenekleri bir araya getirdiği ‘Berlinale Talents’ bölümüne de bu yıl Türkiye’den üç isim katılacak: Son olarak Emin Alper imzalı Kız Kardeşler’de (2019) başarılı bir performans sergileyen genç oyuncu Ece Yüksel; Canavarlar Sofrası (2011), Kusursuzlar (2014) ve Son Çıkış (2018) filmlerinin yapımcısı Emine Yıldırım ve Körfez (2017), Yuva (2018), Küçük Şeyler (2019) ve Kronoloji (2019) gibi filmlerin kurgucusu Selda Taşkın. 86 ülkeden 255 sinemacının katılacağı çeşitli etkinliklerden oluşan ‘Berlinale Talents’, festivale paralel olarak 22-27 Şubat arasında düzenlenecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.