Şu An Okunan
Altın Ahududu’dan Yeni Ödül: ‘İnsan Yaşamını ve Kamu Malını En Pervasız Hiçe Sayış’

Altın Ahududu’dan Yeni Ödül: ‘İnsan Yaşamını ve Kamu Malını En Pervasız Hiçe Sayış’

Sinema dünyasının acımasız ödülleri Altın Ahududu, Corona virüsü sebebiyle törenini iptal ettikten sonra 2019’un kazananlarını açıkladı. En çok ödül Cats ve Rambo: Son Kan’a gitti.

1981’den bu yana sinemada yılın en kötülerini seçmeye adanmış olan Ahududu Ödülleri (Golden Raspberry veya kısaca Razzie), malum sebeple töreni iptal edildikten sonra, bu yılın kazananlarını açıkladı. 2019’da üzerine en çok gelinen filmlerden biri olan Cats, Ahuhudu’ları da sildi süpürdü. Geçtiğimiz aylarda Altın Küre ve Oscar törenlerinde de acımasızca tiye alınan sahne müzikali uyarlaması; en kötü film, yardımcı erkek oyuncu, yardımcı kadın oyuncu, ekran kombosu, senaryo ve yönetmen dahil toplam altı dalda ödüle layık görüldü.

Altın Ahududularda öne çıkan bir diğer film, en kötü yeniden yapım veya devam filmi ödülünün yanı sıra bu yıl ilk kez açılan ‘insan yaşamını ve kamu malını en pervasız hiçe sayış’ kategorisinde de ipi göğüsleyen Rambo: Son Kan (Rambo: Last Blood) oldu.

Tören olsa da olmasa da, Altın Ahududu, kazananların genellikle ortada görünmediği bir organizasyon. Ancak şimdiye dek, bu şakaya gülmeyi tercih edip törene katılanlar da olmadı değil. En iyi hikâyelerden biri, Paul Verhoeven’ınki. Hollandalı yönetmen, neredeyse gösterildiği yıldan itibaren bir kült filme dönüşen Showgirls (1995) ile en kötü film ve yönetmen seçildiği törene katılmış; sahnedeki konuşmasıyla iki tur ayakta alkışlanmıştı. “Hasta ve sapkın ve iğrenç” olduğu için Hollanda’dan sürüldüğünü söyleyen yönetmen, Amerika’ya gelip işi için ödül kazandığına memnun olduğunu belirtmişti: “Bugün bana olabilecek en kötü şey oldu. ‘En kötü’ olduğum için yedi ödül kazandım ve bu (Showgirls hakkında yazılan) eleştirileri okumaktan daha eğlenceliydi.”

2020 Altın Ahududu Ödülleri’nin tam listesi şöyle:

En Kötü Film

Cats

En Kötü Yönetmen

Tom Hooper (Cats)

En Kötü Kadın Oyuncu

Hilary Duff (The Haunting of Sharon Tate)

En Kötü Erkek Oyuncu

John Travolta (Fanatik / The Fanatic; Trading Paint)

En Kötü Yardımcı Kadın Oyuncu
Rebel Wilson (Cats)

En Kötü Yardımcı Erkek Oyuncu

James Corden (Cats)

En Kötü Ekran Kombosu

Yarı Kedi / Yarı İnsan Tüy Yumakları (Cats)

En Kötü Devam Filmi veya Yeniden Yapım

Rambo: Son Kan

En Kötü Senaryo

Lee Hall, Tom Hooper (Cats)

Ahududu Kurtarıcısı

Eddie Murphy (Dolemite Is My Name)

İnsan Yaşamını ve Kamu Malını En Pervasız Hiçe Sayış

Rambo: Son Kan

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.