Şu An Okunan
Altyazı Sinema Sohbetleri: Kapan

Altyazı Sinema Sohbetleri: Kapan

Altyazı Sinema Derneği’nin Müze Gazhane’yle ortaklaşa düzenlediği Altyazı Sinema Sohbetleri, Kapan filmiyle devam ediyor. 10 Şubat Cumartesi düzenlenecek etkinlikte Aslı Ildır ve Ekrem Buğra Büte, Jordan Peele imzalı Kapan filmi hakkında bir sohbet gerçekleştirecek.

Altyazı Sinema Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında kültür-sanat alanına kazandırdığı Müze Gazhane ortaklığıyla düzenlenen Altyazı Sinema Sohbetleri’nin yeni konusu Jordan Peele imzalı Kapan (Get Out, 2017). 3 Şubat Cumartesi günü Aylak Vampirler (What We Do in the Shadows, 2014) sohbetiyle başlayan etkinlik serisinde Altyazı editörleri Aslı Ildır ve Ekrem Buğra Büte her hafta tür sinemasının farklı bir örneğini inceliyor. Her ay bir türe odaklanacak tema doğrultusunda o türün öne çıkan örneklerinin değerlendirildiği sohbetlerin Şubat ayındaki teması korku sineması.

Altyazı Sinema Sohbetleri’nin ikinci haftası yakın dönemin en çok ses getiren korku filmlerinden Kapan‘ı merkeze alıyor. 10 Şubat Cumartesi günü Müze Gazhane‘de gerçekleşecek etkinlik saat 16.00‘da T Atölye’de olacak. Tamamen ücretsiz olarak, sınırlı kapasiteyle düzenlenecek etkinliğe Radar İstanbul mobil uygulama üzerinden kaydınızı yapabilirsiniz. Kontenjanın dolması nedeniyle kayıt yaptıramamanız hâlinde etkinlik günü ve saatinde T Atölye’ye uğrayıp müsait yer varsa etkinliğe katılabilirsiniz.

Şubat ayının teması olarak belirlenen korku sineması sohbetleri ay boyunca her cumartesi Müze Gazhane’de devam edecek. Her ay farklı bir türe odaklanacak sohbetler önümüzdeki aylarda farklı türleri merkeze alacak. Şubat ayının programı ise şu şekilde:

3 Şubat: Aylak Vampirler / What We Do in the Shadows
10 Şubat: Kapan / Get Out
17 Şubat: Suspiria
24 Şubat: Ritüel / Midsommar (Konuk: Kutlukhan Kutlu)

Kapan Üzerine

Altyazı Sinema Sohbetleri’nin ikinci haftada odaklanacağı Kapan, son dönemin dikkat çeken yönetmenlerinden Jordan Peele’ın imzasını taşıyor. Dünya prömiyerini 2017 yılında Sundance Film Festivali’nde yapan ve gösterime girdiği her yerde büyük beğeni toplayarak yavaş yavaş o yılın en sevilen filmlerinden birine dönüşen Kapan, takip eden dönemde başta En İyi Özgün Senaryo Oscar’ı olmak üzere pek çok ödül kazandı. Ayrıca En Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında da ödüle aday olma başarısı gösterdi. Bunun da ötesinde Kapan, pek çokları tarafından korku türüne yeni bir soluk getiren, türün imkânlarını yenilikçi bir içeriksel zeminle birlikte kullanan heyecan verici bir yapım olarak yorumlandı. Genel olarak 2010’lu yıllara tarihlenen elevated horror (ya da art horror) akımının da en önemli basamaklarından biri olarak görülmeye devam ediliyor. Aynı zamanda yönetmeni Jordan Peele’ı da çağımızın en popüler yönetmenlerinden biri hâline getiren Kapan, Altyazı Sinema Sohbetleri çerçevesinde yarattığı etki ve tür sinemasına yaklaşımı bakımından değerlendirilecek.

Altyazı Sinema Sohbetleri ve Müze Gazhane’yle ilgili detaylı bilgi edinmek, aynı zamanda etkinliğe kayıt yaptırmak için Müze Gazhane’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.