Şu An Okunan
Altyazı Sinema Sohbetleri Mart Ayında Bilimkurguya Odaklanıyor

Altyazı Sinema Sohbetleri Mart Ayında Bilimkurguya Odaklanıyor

Altyazı Sinema Derneği’nin Müze Gazhane’yle ortaklaşa düzenlediği Altyazı Sinema Sohbetleri, Mart ayında bilimkurgu sinemasına odaklanıyor. Her hafta farklı bir filmi merkeze alacak ve dört hafta boyunca devam edecek sohbetlerde türün önemli örnekleri detaylı biçimde analiz edilecek.

Altyazı Sinema Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında kültür-sanat alanına kazandırdığı Müze Gazhane‘nin ortaklaşa düzenlediği Altyazı Sinema Sohbetleri Mart ayında da tüm hızıyla devam ediyor. Altyazı editörleri Aslı Ildır ve Ekrem Buğra Büte’nin yürüttüğü sohbetler aylık olarak belirlenen bir türe odaklanıyor ve ay boyunca o türün farklı örneklerini merkeze alıyor. Şubat ayında ele alınan korkunun ardından Altyazı Sinema Sohbetleri Mart ayında rotayı bilimkurgu sinemasına çeviriyor. Her hafta bilimkurgu sinemasında önemli izler bırakmış bir filmin konuşulacağı söyleşilerde bazı haftalarda sürpriz konuklar da sohbete eşlik edecek.

Altyazı Sinema Sohbetleri, Mart ayında da cumartesi günleri saat 16:00‘da, Müze Gazhane‘deki T Atölye’de gerçekleşmeye devam edecek. Tamamen ücretsiz olarak, sınırlı kapasiteyle düzenlenecek etkinliklere Radar İstanbul üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz. Uygulamada ‘Müze Gazhane’ etkinliklerini aratarak etkinliğe ulaşabilirsiniz. Kontenjanın dolması nedeniyle kayıt yaptıramamanız hâlinde etkinlik günü ve saatinde T Atölye’ye uğrayıp müsait yer varsa etkinliğe katılabilirsiniz.

Ay boyunca bilimkurgu sinemasına odaklanacak Altyazı Sinema Sohbetleri’nin Mart programı şu şekilde:

2 Mart: Bıçak Sırtı / Blade Runner
9 Mart: 2001: Bir Uzay Macerası / 2001: A Space Odyssey (Konuk: Kaan Karsan)
16 Mart: Aşk / Her
23 Mart: Yıldız Savaşları / Star Wars (Konuk: Doğu Yücel)

Altyazı Sinema Sohbetleri ve Müze Gazhane’yle ilgili detaylı bilgi edinmek için Müze Gazhane’nin internet sitesini ziyaret edebilir, Radar İstanbul uygulamasında ‘Müze Gazhane’ etkinliklerini aratarak etkinliğimize kayıt olup yerinizi ayırtabilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.