Şu An Okunan
Altyazı Sinema Sohbetleri Mayıs Ayı Programı: Fantazi

Altyazı Sinema Sohbetleri Mayıs Ayı Programı: Fantazi

Altyazı Sinema Derneği’nin Müze Gazhane’yle ortaklaşa düzenlediği Altyazı Sinema Sohbetleri, Mayıs ayında fantazi türüne odaklanıyor. Her hafta farklı bir filmi merkeze alacak ve dört hafta boyunca devam edecek sohbetlerde fantazi türünün örnekleri detaylı biçimde analiz edilecek.

Altyazı Sinema Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında kültür-sanat alanına kazandırdığı Müze Gazhane‘nin ortaklaşa düzenlediği Altyazı Sinema Sohbetleri Mayıs ayında da tüm hızıyla devam ediyor. Altyazı editörleri Aslı Ildır ve Ekrem Buğra Büte’nin yürüttüğü sohbetler aylık olarak belirlenen bir türe odaklanıyor ve ay boyunca o türün farklı örneklerini merkeze alıyor. Altyazı Sinema Sohbetleri Mayıs ayında fantazi türünü merkeze alıyor. Her hafta farklı bir fantazi filminin konuşulacağı söyleşilerde bazı haftalarda sürpriz konuklar da sohbete eşlik edecek.

Altyazı Sinema Sohbetleri, Mayıs ayında da cumartesi günleri saat 16:00‘da, Müze Gazhane‘deki T Atölye’de gerçekleşmeye devam ediyor. Tamamen ücretsiz olarak, sınırlı kapasiteyle düzenlenen etkinliklere Radar İstanbul üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz. Uygulamada ‘Müze Gazhane’ etkinliklerini aratarak etkinliğe ulaşabilirsiniz. Kontenjanın dolması nedeniyle kayıt yaptıramamanız hâlinde etkinlik günü ve saatinde T Atölye’ye uğrayıp müsait yer varsa etkinliğe katılabilirsiniz.

Altyazı Sinema Sohbetleri’nin Mayıs programı şu şekilde:

4 Mayıs: Oz Büyücüsü / The Wizard of Oz (Konuk: Mehmet Açar)
11 Mayıs: Pan’ın Labirenti / El laberinto del fauno
18 Mayıs: Prenses Kaguya Masalı / Kaguya-hime no monogatari
25 Mayıs: Yüzüklerin Efendisi / The Lord of the Rings (Konuk: Fatma Cihan Akkartal)

Altyazı Sinema Sohbetleri ve Müze Gazhane’yle ilgili detaylı bilgi edinmek için Müze Gazhane’nin internet sitesini ziyaret edebilir, Radar İstanbul uygulamasında ‘Müze Gazhane’ etkinliklerini aratarak etkinliğimize kayıt olup yerinizi ayırtabilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.