Şu An Okunan
Aretha Franklin Biyografisi Respect’ten İlk Fragman

Aretha Franklin Biyografisi Respect’ten İlk Fragman

Soul müziğin kraliçesi Aretha Franklin aramızdan ayrılalı iki yıl oldu. 76 yaşında kaybettiğimiz bu efsanevi sesin yaşamını anlatan Respect’ten ilk fragman paylaşıldı.

Respect’te ikonik şarkıcı Aretha Franklin’i, 2006’da Broadway uyarlaması Dreamgirls ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanan Jennifer Hudson canlandırıyor. Müzikal anlamda da rüştünü ispat eden Hudson, 2009’da R&B dalında Grammy kazanmıştı. 

Franklin’in bir kilise korosunda şarkı söylediği günlerden dünya çapında bir yıldıza dönüşümünü anlatan filmin yapım hikâyesi oldukça eskiye dayanıyor. Franklin, ölümünden önce, başrolü oynayacak Hudson’la iletişime geçerek rol için belli önerilerde bile bulunmuştu.

Yönetmen Liesl Tommy, Broadway oyunları ve Jessica Jones (2015-2019), The Walking Dead (2010-2020) gibi dizilerin çeşitli bölümlerini yönettikten sonra ilk kez bir beyazperde projesinin başına geçiyor.

Aralık’ta seyirci karşısına çıkması planlanan Respect’te Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron, Tituss Burgess, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Skye Dakota Turner gibi pek çok tanıdık yüz rol alıyor.

Kaynak: The Film Stage

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.