Şu An Okunan
Başka Sinema 1 Temmuz’da Salonlara Dönüyor

Başka Sinema 1 Temmuz’da Salonlara Dönüyor

Sinema salonları 1 Temmuz’da kapılarını açmaya hazırlanırken Başka Sinema da Temmuz ayında salonlarda gösterime sokmayı planladığı ilk filmleri açıkladı.

Pandemi koşulları nedeniyle 2020 yılının Kasım ayında ikinci kez kapatılan ve o tarihten beri kapalı olan sinema salonları yasakların kalkmasıyla 1 Temmuz günü açılıyor. Pandemiyi oldukça zorlu şartlarda geçiren birçok bağımsız sinema salonunun da aralarında yer aldığı birçok salon, Başka Sinema’nın vizyona sokacağı yapımları 1 Temmuz’dan itibaren izleyiciyle buluşturacak. Başka Sinema, aylar sonra vizyona sokabileceği ilk filmleri geçtiğimiz günlerde açıkladı.

Başka Sinema’nın Temmuz ayı gösterim listesinde güncel sinemanın kendine has isimlerinden Gaspar Noé’nin uzun zamandır merakla beklenen son filmi Lux Æterna dikkat çekiyor. Başrollerinde Charlotte Gainsbourg ve Béatrice Dalle’in yer aldığı filmde Fransız yönetmen gözünü cadılar hakkında hikâyeler anlatan bir film setine çeviriyor. Sinema sanatına dair bir deneme olarak değerlendirilen Lux Æterna, Temmuz ayında sinemaseverleri karşılayan ilk filmlerden birisi olacak.

İnsan Sesi

Başka Sinema programı kapsamında Temmuz ayında vizyona girecek bir diğer filmse Pedro Almodóvar‘ın başrolünde Tilda Swinton‘ın yer aldığı son filmi İnsan Sesi (The Human Voice). Ayrıca Christian Petzold‘ün Berlin Film Festivali’nden En İyi Kadın Oyuncu ve FIPRESCI ödülleriyle dönen filmi Undine, ünlü yazar J. D. Salinger’ın dünyasının farklı bir boyutuna bakan film Salinger Yılım (My Salinger Year) ve Azra Deniz Okyay‘ın Venedik’ten ödüllü ilk uzun metrajı Hayaletler de Temmuz ayında Başka Sinema salonlarında gösterilecek filmler arasında bulunuyor.

Bunlara ek olarak daha önce sinemalarda gösterilmiş bazı filmleri yeniden gösterime sokacağı yeni bir program daha duyuran Başka Sinema, ‘Başka Bir Şans’ adındaki bu yeni seçkiyle birçok filmi yeniden sinema salonlarında izleme şansı sunacağını da açıkladı.

Detaylı bilgiye Başka Sinema’nın internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.