Şu An Okunan
‘Bir Sinema Eko-Sistemi Olarak Beyoğlu’ Etkinliği 28 Nisan’da Cine Majestic’te

‘Bir Sinema Eko-Sistemi Olarak Beyoğlu’ Etkinliği 28 Nisan’da Cine Majestic’te

Beyoğlu, Emek Sineması

Beyoğlu Yurttaş Meclisi’nin düzenlediği Beyoğlu Kültür-Sanat Buluşmaları’nın ikinci ayağında Beyoğlu’nun sinemayla ilişkisi masaya yatırılacak. 28 Nisan Perşembe günü Cine Majestic’te gerçekleşecek etkinliğe katılım ücretsiz.

Beyoğlu Yurttaş Meclisi’nin düzenlediği Beyoğlu Kültür-Sanat Buluşmaları geçtiğimiz ay, tiyatro sektöründen farklı konuşmacıları ağırlamıştı. Etkinliğin ikinci bölümünde Beyoğlu’nun sinemayla ilişkisi, sinema sektörünün farklı alanlarından temsilcilerin katılımıyla tartışılacak.

Etkinlik kapsamında yapımcılardan sinema salonu işletmecilerine, eleştirmenlerden belgeselcilere ve festival emekçilerine, çeşitli alanlardan katılımcılarla sinema salonlarının son durumu, film festivallerinin günümüzdeki etkisi, yerel yönetimlerin sektörle kurduğu ya da kuramadığı ilişkiler konuşulacak. Yurttaşların kültür-sanat alanında daha etkin ve söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla yol çıkan etkinliğe katılım tüm Beyoğlu sakinlerine ve Beyoğlu’nu nefes alma yeri olarak gören herkese açık.

Beyoğlu

28 Nisan Perşembe akşamı, saat 19:00’da, İstiklal Caddesi’ndeki Cine Majestic sinema salonunda düzenlenecek buluşmanın konuşmacıları ise şöyle: yapımcı ve SEYAP Başkanı Sevil Demirci, Beyoğlu’nun son sinema salonlarından Cine Majestic’in genel koordinatörü Fırat Dilbaz, Vigo Film’den Semih Gülen, Babil Kültür Toplum Çalışmaları ve Belgesel Sinemacılar Birliği’nden Enis Rıza ve Documentarist festival ekibinden, belgesel sinemacı Elif Ergezen.

Beyoğlu Kültür-Sanat Buluşmaları’yla ilgili gelişmeler Beyoğlu Yurttaş Meclisi’nin Twitter hesabı üzerinden takip edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.