Şu An Okunan
Bir Yaz Gecesi Festivali 16 Temmuz’da Başlıyor

Bir Yaz Gecesi Festivali 16 Temmuz’da Başlıyor

Beykoz Kundura, bu yıl beşinci kez düzenlenecek Bir Yaz Gecesi Festivali’nin tarihlerini duyurdu. Açık havada düzenlenecek film gösterimleri ve konserlerin yer aldığı program 16 Temmuz’da başlayacak.

Kundura Sinema ve Sahne’nin artık gelenekselleşen açık hava gösterimleri bu yıl beş filmlik bir seçkinin yanı sıra çeşitli konserlerin de yer aldığı bir program sunuyor. 16 Temmuz’da başlayacak ve Eylül ayının sonuna kadar sürecek etkinlikte film gösterimleri ve konserler son dört yıldır olduğu gibi Boğaz’ın kıyısına kurulacak sahnede yapılacak.

Bir Yıldız Doğuyor

Beykoz Kundura, etkinliğin Temmuz ayı programında farklı dönem ve türlerden beş filmlik bir seçkinin yer alacağını duyurdu. 16 Temmuz’da başlayacak gösterimlerde oyuncu kadrosunda Carey Mulligan, Helena Bonham Carter ve Meryl Streep gibi isimlerin yer aldığı, 1912’de Londra’da kadınların seçme ve seçilme hakkı için mücadele eden süfrajet hareketinin hikâyesini anlatan Diren! (Suffragette, 2015) ve 1937 yapımı özgün yapımın ardından pek çok kez yeniden sinemaya uyarlanan Bir Yıldız Doğuyor‘un Judy Garland ve James Mason’ı başrole taşıyan 1954 tarihli yorumu öne çıkan yapımlar arasında yer alıyor. Renée Zellweger’e Oscar kazandıran Judy (2019), Callisto McNulty’nin 1970 ve 1980’lerin feminist mücadelesine bakan filmi Delphine ve Carole (Delphine et Carole, insoumuses, 2019) ve Elizabeth Sankey’nin romantik komedi filmlerini inceleyen belgeseli Romantik Komedi (Romantic Comedy, 2019) ise programda yer alan diğer filmler.

Judy

Bir Yaz Gecesi Festivali’nin biletleri 25 Haziran’dan itibaren beykozkundura.com
adresinden satışa sunulacak. Temmuz ayında başlayacak ve Eylül ayının sonuna kadar sürecek etkinlikte yer alacak diğer film gösterimi ve konser programlarının önümüzdeki süreçte Beykoz Kundura tarafından açıklanması bekleniyor.

Etkinlikle ilgili gelişmeleri Beykoz Kundura’nın internet sitesi üzerinden takip etmek mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.