Şu An Okunan
BluTV Ağustos Ayı Programını Açıkladı

BluTV Ağustos Ayı Programını Açıkladı

İlk ve Son

Yerli dijital platformlardan BluTV, Ağustos ayında yayınlayacağı yapımları açıkladı. Gelecek ay BluTV kataloğuna eklenecek yapımlar arasında dünya sinemasından ödüllü filmler, Discovery+ içeriklerinden iki yeni belgesel ve BluTV’nin yeni özel yapımı İlk ve Son bulunuyor.

Son zamanlarda sinema tarihinden kataloğuna eklediği önemli eserlerin yanı sıra bu yıl içerisinde imza attığı Yeşilçam, Bonkis ve Doğu gibi özel yapımlarla da dikkat çeken BluTV, Ağustos ayında da birçok yapımı kataloğuna ekleyerek izleyiciyle buluşturacağını duyurdu. Açıklanan listede dünya sinemasından seçkin örnekler, belgeseller ve özel yapım yeni bir dizi bulunuyor.

BluTV Ağustos ayı programında dikkat çeken yapımların başında platformun yeni özel yapımı İlk ve Son dizisi geliyor. Yönetmenlik koltuğunda Cem Karcı’nın oturduğu, başrollerinde Özge Özpirinçci ve Salih Bademci’nin yer aldığı dizide birliktelikleri 10 yıla yayılan bir çifte odaklanılıyor. İlk ve Son 18 Ağustos’ta izleyiciyle buluşacak.

Climax

BluTV programında öne çıkan diğer yapımlar arasında son filmi Lux Æterna‘yı yakın zamanda izleyiciyle buluşturan Gaspar Noé’nin hikâyeleri ve anlatım tekniğiyle tartışmaların odağı olan iki filmi Aşk (Love, 2015) ve Climax (2018) yer alıyor. Japonya’da yalnız yaşayan Kumiko adlı hazine avcısının hikâyesini konu edinen David Zellner imzalı Kumiko, Hazine Avcısı (Kumiko, the Treasure Hunter, 2014), Bong Joon-ho’nun küresel bir felaket sonrası hayatta kalan az sayıda insanın bir trendeki sonsuz yolculuğunu anlattığı ve İngilizce çektiği ilk filmi olan Snowpiercer (2013) ve Kaliforniya’nın Oakland kentinde yaşayan Oscar Grant’ın polis tarafından öldürülmesini merkezine alan Ryan Coogler’ın çektiği Son Durak (Fruitvale Station, 2013) da gösterilecek ödüllü filmler arasında.

Kumiko, Hazine Avcısı

Fatih Akın’ın Cannes Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan filmi Yaşamın Kıyısında (Auf der anderen Seite, 2007) BluTV’nin Ağustos programında yer alan dikkat çekici yapımlardan bir diğeri. Almanya-Türkiye arasında gidip gelen bir grup insanın birbiriyle kesişen hikâyelerinin anlatıldığı film göç, çokkültürlülük ve politik hareketlilik gibi konularla destekleniyor. Ayrıca Stefano Sollima’nın Roma’daki mafya ilişkilerini anlattığı Suburra (2015), Vincent van Gogh’un hayatına eserleri üstünden yaklaşan Dorota Kobiela ve Hugh Welchman’ın birlikte yönettiği Loving Vincent (2017) ve Todd Haynes’ın Brian Selznick’in aynı adlı romanından uyarladığı, başrollerinde Julianne Moore, Millicent Simmonds, Michelle Williams ve Oakes Fegley’nin yer aldığı Wonderstruck (2017) da BluTV’de izlenebilecek.

Yaşamın Kıyısında

Bunlara ek olarak bir süre önce BluTV’yle stratejik ortaklığını ilan eden Discovery’nin global markalarından Discovery+ içerikleri BluTV’de yer almaya devam ediyor. Önümüzdeki ay Discovery+’ın köpekbalıklarının yaşamlarına ve mücadelelerine kapı aralayan belgesellerinden Mega Predator of Oz ve Fin BluTV’de izleyiciyle buluşacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.