Şu An Okunan
Bong Joon-ho’nun Çevirmeni Ödül Sezonuna Dair Film Yapacağı Haberlerine Açıklık Getirdi

Bong Joon-ho’nun Çevirmeni Ödül Sezonuna Dair Film Yapacağı Haberlerine Açıklık Getirdi

Akademi Ödülleri gecesinin beklenmedik yıldızlarından genç sinemacı Sharon Choi, yanlış söylentileri düzelterek, yazmakta olduğu senaryo hakkında bilgi verdi.

92. Akademi Ödülleri’nde dört ödülle geceye damga vuran Parazit (Gisaengchung), Bong Joon-ho’nun çevirmeni Sharon Choi’nin de ön plana çıkmasına vesile olmuştu. Geçtiğimiz günlerde ödül töreni deneyimleri üzerine ilk uzun metrajını çekmeye hazırlandığı konuşulan çevirmen, henüz bu konuya yönelmeyeceğine ilişkin açıklamada bulundu.

Çevirmenliğin yanı sıra sinemayla da yakından ilgilenen Sharon Choi, Variety’ye verdiği demeçte Parazit’in ödül sezonu sürecini kendi bakış açısıyla samimi bir şekilde ele alırken diğer yandan da ilk uzun metrajına dair düşüncelerini paylaştı: “Hayır, ödül sezonuna yönelik yazmıyorum. Bu henüz sindiremediğim, çok kişisel bir deneyim ve zamanla hikâyelerime sızacağına şüphem yok. Yazmak istediğim, yüreğime yakın olan küçük bir Kore hikâyesi. Çünkü Bong Joon-ho’nun Scorsese’nin o samimi sözlerinden alıntıladığı gibi: En yaratıcı olan, şahsi olandır.”

Sharon Choi daha önce, ‘Self-Portrait’ isimli beş dakikalık kısa filmi ile CAAMFest’te (Center for Asian American Media Film Festival) yer almıştı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.