Şu An Okunan
Cahiers du Cinéma’ya Göre 2021’in En İyi Filmleri

Cahiers du Cinéma’ya Göre 2021’in En İyi Filmleri

First Cow

Her yıl yayınladığı ‘yılın en iyileri’ listesiyle tartışma yaratmayı başaran efsanevi dergi Cahiers du Cinéma, ‘2021’in En İyi Filmleri’ listesini paylaştı. Dergi, bu yılın en iyi filmi olarak Kelly Reichardt’ın son filmi İlk İnek‘i seçti.

Yılın son aylarına girerken her zaman olduğu gibi senenin en iyi filmleri de açıklanmaya başladı. Bu konudaki ilk girişimi yıl sonu listelerindeki farklı yaklaşımıyla dikkat çeken Cahiers du Cinéma yaptı ve yıl sonu listesini açıklayan ilk yayınlardan birisi oldu. Dergi, Kelly Reichardt‘ın son filmi İlk İnek‘i (First Cow) 2021’in en iyi filmi seçti. İlk İnek, dünya prömiyerini 2019 yılının Ağustos ayında Telluride Film Festivali’nde yapmış, pek çok ülkede ise 2020 yılında gösterim şansı yakalamıştı. Film, Fransa’daki sinemalarda 2021 yılında gösterim şansı bulduğundan Cahiers du Cinéma listesinde de bu yıl yer buldu.

Annette
Annette

Listenin geri kalan kısmında ise Cannes Film Festivali’nin ana yarışmasında yer alan filmlerin ağırlığı dikkat çekiyor. Seyirciyle ilk kez bu yıl Cannes’da buluşan filmlerden Leos Carax‘ın Annette‘i listede ikinciliği elde ederken Apichatpong Weerasethakul‘un Memoria‘sı üçüncü, Ryusuke Hamaguchi’nin Drive My Car‘ı dördüncü, Bruno Dumont’un France‘ı ise beşinci sıradan listede yer buluyor.

Cahiers du Cinéma’ya göre 2021’in en iyi filmleri listesinin tamamı şu şekilde:

  1. İlk İnek / First Cow (Yön: Kelly Reichardt)
  2. Annette (Yön: Leos Carax)
  3. Memoria (Yön: Apichatpong Weerasethakul)
  4. Drive My Car (Yön: Ryusuke Hamaguchi)
  5. France (Yön: Bruno Dumont)
  6. Fransız Postası / The French Dispatch (Yön: Wes Anderson)
  7. Herkes İş Başına / À l’abordage (Yön: Guillaume Brac)
  8. Örümcek ve Kız / Das Mädchen und die Spinne (Yön: Ramon Zürcher ve Silvan Zürcher)
  9. Kumarbaz / The Card Counter (Yön: Paul Schrader)
  10. Benedetta (Yön: Paul Verhoeven)

Kaynak: Twitter


Diğer ‘2021’in En İyi Filmleri’ listeleri için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.