Şu An Okunan
Cannes’da Beğeniyle Karşılanan Beanpole 6 Aralık’ta Vizyonda

Cannes’da Beğeniyle Karşılanan Beanpole 6 Aralık’ta Vizyonda

Bu yıl sinefillerin gözde filmlerinden biri olacağa benzeyen ve festivallerde bolca ödül toplayan Beanpole‘un 6 Aralık’ta Türkiye’de vizyona gireceği duyuruldu. Film ilk olarak Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazanarak dikkat çekmişti.

Cannes’ı Altyazı için takip eden Ahmet Gürata film hakkında şunları yazmıştı:

“İki yıl önce Tesnota’yla Cannes’da FIPRESCI ödülü kazanan genç yönetmen Kantemir Balagov, Belirli Bir Bakış bölümüne Beanpole (Dlyda) filmiyle döndü. İkinci Dünya Savaşı sırasında, Leningrad kuşatmasının son günlerinde geçen filmin odağında bu zor yaşam koşullarına direnen iki genç kız var: takma adı fasulye sırığı olan Iya ve cepheden yeni dönen Masha. İlhamını Nobelli yazar Svetlana Aleksiyeviç’in ‘Kadın Yok Savaşın Yüzünde’ kitabından alan film, savaşın yarattığı yıkım ve değişimin kadınları nasıl dönüştürdüğüne odaklanıyor. Sinematografisinden oyunculuğuna, güçlü bir yapım Beanpole.”

Film Türkiye’de Uzun Kız adıyla gösterime girecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.