Şu An Okunan
Cannes’ın Seçici Kurulunda Kadınlar Çoğunlukta

Cannes’ın Seçici Kurulunda Kadınlar Çoğunlukta

Geçtiğimiz yıllarda kadın sinemacıların görünürlüğüne ket vuran eşitsizliklerle çokça eleştiri alan festivalin bu yılki seçici kurulunda, dokuz üyeden beşini kadın akademisyen ve film yapımcıları oluşturuyor.

12-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek 73. Cannes Film Festivali’nin seçici kurulu açıklandı. Geçen yıl listede bulunan dört kadın üyeden üçü, bu sene de listede yer alıyor. Dokuz kişilik kurulda kadınların çoğunlukta olması dikkat çekiyor. Açıklama, Cannes Film Festivali Genel Direktörü Thierry Frémaux, Genel Delege Christian Jeune ve Sanat Danışmanı Stéphanie Lamome tarafından yapıldı.

Geçen seneki festivalde, kadın yönetmenler tarafından yapılan filmlerin görünürlüğü konusunda (kamuoyu tarafından yeterli bulunmasa da) adımlar atılmış; yirmi bir filmden oluşan Ana Yarışma’da dört kadın yönetmene yer verilmişti. Bu isimlerden Mati Diop, filmi Atlantics ile sadece bu bölümde yarışan ilk siyahi kadın yönetmen olmakla kalmamış, Jüri Büyük Ödülü’nü de kazanmıştı. Görünen o ki festival ekibi, atılan bu adımların kalıcı olmasını ve geliştirilerek sürdürülmesini önemsiyor.

Bu sene festivalin seçici kurulunu oluşturan isimler şöyle: Virginie Apiou, Paul Grandsard, Laurent Jacob, Stéphanie Lamome, Eric Libiot, Lucien Logette, Johanna Nahon, Guillemette Odicino, Caroline Veunac.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.