Şu An Okunan
Céline Sciamma Yeni Filminde Bir Büyüme Öyküsü Anlatacak

Céline Sciamma Yeni Filminde Bir Büyüme Öyküsü Anlatacak

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi ile gelecekte muhtemelen bir klasik olarak anacağımız bir başyapıta imza atan Céline Sciamma, yeni filminin oyuncu seçmelerinden sızan haberler doğruysa, Ekim ayında çekimlerine başlayacağı projesinde ikiz kız kardeşlerin öyküsünü anlatacak.

Céline Sciamma, Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi ilk kez seyirciyle buluştuğundan bu yana sinema camiasının gündeminden neredeyse hiç düşmedi. Fransız yönetmen Nilüferler (Naissance des pieuvres, 2007), Tomboy (2011), Girlhood (2014) gibi büyüme hikâyeleriyle Fransa’da zaten hatırı sayılır bir üne sahipti. Ancak Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi ile tüm dünyanın gözü önündeki bir isme dönüştü ve her hareketi haber konusu hâline geldi.

World of Reel’ın haberine göre, yönetmenin Ekim ayında çekimlerine başlayacağı tahmin edilen yeni projesi, Nelly ve Marion adlarındaki, 7-10 yaşları arasındaki iki kardeşin hikâyesini anlatacak. Filmin oyuncu seçimlerinden sızan haberlere göre, bir ‘ikiz kardeşler’ hikâyesi izleyebiliriz. 

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi‘nin setinden Sciamma (solda) ve Adèle Haenel

Bu yeni projenin hakkında şimdilik fazlaca bilgi olmasa da, Sciamma’nın Tomboy, Girlhood ve Nilüferler gibi filmlerde başarıyla el attığı ve her seferinde bu türe özgün katkılar sunduğu büyüme hikâyelerinden bir yenisini izleyecekmişiz gibi duruyor. Yönetmenin, daha sonra Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi’nde yıldızlaşacak Adèle Haenel’e rol verdiği ilk uzun metrajı Nilüferler, üç genç kadın arasında kurulan bir aşk üçgenini anlatırken özgün bir büyüme hikâyesi ortaya çıkarmıştı. Film Cannes’da En İyi İlk Film’e verilen Altın Kamera’ya aday olmuştu. Sciamma’nın senaryosunu yazdığı, son yılların en iyi animasyonlarından biri olan Kabakçığın Hayatı (Ma vie de Courgette, 2016) ise büyüme hikâyelerini stop-motion karakterlerle bir yetimhaneye taşıyordu.

Sciamma’nın yeni filminin ne zaman seyirci karşısına çıkacağı muamma olsa da, gelecek yıl Cannes’da Altın Palmiye için yarışması muhtemelen kimseyi şaşırtmaz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.