Şu An Okunan
Christopher Nolan’ın Yeni Filmi Tenet’tan İlk Fragman

Christopher Nolan’ın Yeni Filmi Tenet’tan İlk Fragman

Robert Pattinson ve John David Washington’ın başrollerde olduğu Tenet, zamanda yolculuk kavramıyla hemhal olan, uluslararası bir casusluk öyküsü anlatıyor.

Christopher Nolan şimdiye dek detayları sır gibi saklanan yeni projesi Tenet’ta, Üçüncü Dünya Savaşı’nı engelleme çabası etrafında dönen epik bir uluslararası casusluk hikâyesi anlatıyor. Yayınlanan fragmana bakılırsa, daha önce Akıl Defteri (Memento, 2000), Başlangıç (Inception, 2010), Dunkirk (2017) gibi filmlerinde zaman kavramıyla oynayan yönetmen, yeni filminde de aynı kulvarda geziniyor. Nolan, Entertainment Weekly’ye verdiği söyleşide casusluk fikrinden yola çıktıklarını ancak yedi farklı ülkede çektikleri filmin yapım sürecinde farklı türlerle iç içe geçen bir anlatı kurduklarını söylüyor ve bunun bugüne dek yaptıkları en iddialı film olduğunun altını çiziyor.

Yönetmenin, on birinci uzun metraj kurmaca filmi olan Tenet’i 70mm ve IMAX kameralar kullanarak çektiği belirtiliyor. Robert Pattinson ve John David Washington’ın yanı sıra Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine Clémence Poésy, Dimple Kapadia gibi isimler de filmin kadrosunda yer alıyor. Nolan hayranları tarafından merakla beklenen yapım, Temmuz 2020’de vizyona girecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.