Şu An Okunan
Cinayet Günlüğü’nün Gizemi Çözülüyor

Cinayet Günlüğü’nün Gizemi Çözülüyor

Güney Kore polisi, Parazit’in yönetmeni Bong Joon-ho’nun en önemli filmlerinden Cinayet Günlüğü’ne (2003) konu olan seri cinayetlerin failini saptadığını düşünüyor.

Bong Joon-ho’nun Cannes’da Altın Palmiye’yi kazanan, Türkiye’de 1 Kasım’da vizyona girecek Parazit’i (Parasite), bu yılın en çok konuşulan filmlerinden biri oldu. Güney Kore’nin Uluslararası Uzun Metraj Film dalında Oscar aday adayı olan film, daha da çok konuşulacağa benziyor. Gelgelelim, bugünlerde yönetmenin eski bir filmi, gerçek olaylara dayanan Cinayet Günlüğü (Salunui Chueok, 2003) de hayli ilginç bir sebeple gündemde.

Güney Kore’nin ilk seri cinayet vakasına, 1986 ile 1991 yılları arasında 10 kadının öldürülmesine ilişkin polis soruşturmasını ele alan Cinayet Günlüğü’nü izleyenler biliyor ki, katil bulunamamıştı. Bu çok yakında değişebilir. Yonhap Haber Ajansı’nın haberine göre, suç mahallerinden toplanan DNA örnekleri bir kişiyle uyuştu. Üstelik, ismi henüz açıklanmayan bu kişi, halihazırda hapiste. Polis şimdi baş şüphelinin cinayetlerle ilişkisini araştırıyor. Konusunu gerçek hayattan alan Cinayet Günlüğü’nün finali, yine gerçek hayatta değişecek gibi görünüyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.