Şu An Okunan
Criterion Collection’dan İlk Bruce Lee Seti

Criterion Collection’dan İlk Bruce Lee Seti

Kung fu efsanesinin beş büyük klasiğini içeren ve yedi diskten oluşan koleksiyoner seti, 14 Temmuz’da Blu-ray formatında satışa sunulacak.

Criterion Collection, Bruce Lee’nin beş kung fu klasiğini içeren yeni bir koleksiyoner setinin duyurusunu yaptı. Paket, Lee’nin ‘ölümüne’ hayranları ve dövüş sanatları filmlerine yeni merak saranlar için hayli cazip. Yedi diskten oluşan sette, Büyük Patron (The Big Boss, 1971), Öfkenin Yumruğu (Fist of Fury, 1972), Ölüm Oyunu (Game of Death, 1972) ve Ejderin Dönüşü’nün (The Way of the Dragon, 1972) restore edilmiş 4K dijital versiyonlarının yanında, Ejder Kalesi’nin (Enter the Dragon, 1973) iki özel versiyonu bulunuyor. Set ayrıca, Lee’nin yakın işbirliği yapmış olduğu kişilerle ve hayranlarıyla yapılmış röportajları, hayatı ve felsefesi üzerine belgeselleri, audio yorumları ve Ölüm Oyunu’nun yeni bir sunumunu kapsıyor.

‘Bruce Lee: His Greatest Hits’, ev videosu dağıtımında sinefillerin favori şirketlerinden biri olan Criterion’ın, efsanevi yıldızın filmlerine adadığı ilk çalışması. 14 Temmuz’dan itibaren Blu-ray formatında satışa sunulacak setin içeriği, şirketin online izleme platformu The Criterion Channel’da henüz mevcut değil ama, pek yakında olması bekleniyor.

1973’te, sadece 33 yaşındayken ölen Bruce Lee geçen yıl Tarantino’nun Bir Zamanlar… Hollywood’da’sı (Once Upon a Time… in Hollywood) ile yeniden gündeme gelmiş; Lee’nin kızı Shannon, filmde babası alaycı bir biçimde yansıtıldığı için yönetmeni eleştirmişti.

Criterion Collection’ın hazırladığı teaser’ı izlemek için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.