Şu An Okunan
Tüm Agnès Varda Filmleri Tek Bir Kutuda

Tüm Agnès Varda Filmleri Tek Bir Kutuda

Criterion Collection’ın Varda’nın 39 filminin tamamını ve kariyerini inceleyen bir kitabı kapsayan seti, Ağustos’ta sinefillerle buluşacak.

‘Bağımsızlık’ arayışını bir iddia olmaktan çıkarıp ete kemiğe büründürmüş isimlerden biri olarak, Agnès Varda şüphesiz sinema tarihinin en ilham verici isimlerinden biri. Criterion Collection, geçen yıl kaybettiğimiz yönetmenin tüm bir külliyatını bir araya getiren yeni bir box set yayınlamaya hazırlanıyor. 11 Ağustos’ta yayınlanacak ‘The Complete Films of Agnès Varda’, 15 diskten oluşuyor ve Fransız Yeni Dalga’sının kurucularından olan yönetmenin uzun metrajları yanında kısa metrajları ve belgesellerinin de tamamını kapsayan 39 filmden oluşuyor. Setin kürasyonu, 1960’ların karşı kültürü, feminizm, sosyal adalet arayışı ve çevrecilikle özdeşleşmiş sanatçılardan biri olan Varda’nın belli başlı temalarının (Paris, evlilik hayatı…) ve işbirliklerinin (Jane Birkin, Jacques Demy…) de altını çiziyor.

Sette ayrıca, Varda’nın 1955’te Paralel Yaşamlar (La Pointe Courte) ile başlayan ve Cléo Beşten Yediye (Cléo de 5 à 7, 1962) ile ilk büyük çıkışını yapan sinema kariyerini inceleyen, 200 sayfalık bir kitap bulunuyor. ‘Yaşam Boyu Başarı’ Oscar’ı ve Altın Palmiye’si bulunan Varda, son sinema filmi olan, fotoğrafçı ve sokak sanatçısı JR ile birlikte imza attığı Mekânlar ve Yüzler (Visages Villages, 2017) ile En İyi Belgesel dalında Oscar’a aday gösterilmişti.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.