Şu An Okunan
Eski ‘Kung Fu’ya Yeni Film

Eski ‘Kung Fu’ya Yeni Film

David Carradine’ın Kill Bill serisindeki Bill karakterine esin kaynağı olan kült dizi Kung Fu (1972-1975), Deadpool 2’yi çeken David Leitch yönetiminde bir sinema filmine dönüşüyor.

Universal Pictures, 1972-1975 arasında yayınlanan TV dizisi Kung Fu’nun haklarını, dizinin bir uzun metrajlı filmini çekmek üzere satın aldı. Filmin yönetmesi için ise, Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, 2019) ve Deadpool 2 (2018) filmlerinin yönetmeni David Leitch’le anlaşıldı.

Başrolünde Kill Bill filmlerinden de tanıdığımız David Carradine’in oynadığı ABC yapımı orijinal dizide olaylar, 19. yüzyıl ortalarında dövüş sanatları ustası bir Şaolin rahibinin, öldürülen ustasının intikamını aldıktan sonra Çin’den kaçışıyla başlıyordu. Kwai Chang Caine isimli kahraman Batı Amerika’ya, ‘Vahşi Batı’ya giderek orada mağdurlara yardım eli uzatıyor ve bir yandan bölgede yaygın olan ırkçılığı aşındırırken, öte yandan peşindeki katillerden yakayı kurtarmaya çalışıyordu. Caine ‘özde barışçıl’ bir insandı ama, yine de her bölümde en az bir kez ‘kışkırtılmak suretiyle şiddete teslim oluşuna tanık oluyorduk.

Kariyerine tehlikeli sahnelerde dublörlükle başlayan ve sonradan yönetmen olan David Leitch’ın, Hobbs and Shaw ve John Wick filmlerinde olduğu gibi koreografik aksiyon kargaşaları çekebileceği düşünülüyor. Ayrıca David Leitch, Kung Fu projesinden bağımsız olarak, Bruce Lee’nin 1973 yapımı ikonik filmi Enter the Dragon’un yeniden çekileceği Warner Bros projesinde yönetmenliği üstlenecek.

Kelly McCormick ve Leitch, filmi Universal temelli 87North Productions aracılığıyla, Stephen L’Hereaux ve onun Solipsist Film’i ile birlikte üretecek. TV dizisinin yaratıcısı olan Ed Spielman da yürütücü yapımcı olarak filmin ekibinde yer alacak. Film projesi, Universal’ın yapımcılık bölümü başkan vekili Matt Reilly tarafından denetlenecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.