Şu An Okunan
Yeni ‘Altın Yumurtlayan Tavuk’ The Witcher mı?

Yeni ‘Altın Yumurtlayan Tavuk’ The Witcher mı?

Game of Thrones’un tadı damağında kalanları hedefleyen bir dizi olarak ortaya çıkan The Witcher’ın geçen Aralık’ta yayınlanan ilk sezonu, yüksek beklentilerle yapılmış olmasına rağmen görece mütevazı bir yapım olarak karşımıza çıktı. Ancak dizinin Aralık’taki yayınından sonra ilk dört hafta içinde 76 milyon evde izlendiğini belirten Netflix yönetimi (bu onların verdiği rakam, bağımsız bir ölçüm sistemi yok), 2021’de ekrana gelecek ikinci sezonda prodüksiyon çıtasını yükseltecek.

Polonyalı yazar Andrzej Sapowski’nin Türkiye’de Pegasus Yayınları’ndan çıkan ve süper güçlere sahip canavar avcısı (Witcher) Rivia’lı Geralt’ın maceralarını konu alan roman serisinden uyarlanan dizi, aslında ekranın ötesinde tüm bir Witcher âlemini canlandırmış durumda. Sapkowski’nin kitaplarını yayımlayan Orbit Books, yükselen talebi karşılamak için beş yüz bin yeni kopya basmayı planlıyor. Öte yandan romanların ilk kez 2015’te piyasaya sürülen ve oldukça iyi eleştiriler alan video oyunu üçlemesi de, dizinin yarattığı yeni popülarite sayesinde ani bir ilginin odağı oldu ve dizinin yayınlandığı dönemde oyunu yüz binden fazla kişi eşzamanlı oynadı.

Netflix’in CEO’su Reed Hastings, The Witcher’dan “sezonlar boyunca geliştireceğimiz devasa bir yeni franchise” diye bahsediyordu. Bakalım, geçen sezonda kimi sevilen dizilerini kaybeden Netflix, yeni “altın yumurtlayan tavuk”unu buldu mu?

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.