Şu An Okunan
David Lynch’in Video Günlükleri

David Lynch’in Video Günlükleri

Salgın günlerinin kuşkusuz en aktif isimlerinden biri David Lynch oldu. Pozar adlı 10 dakikalık kısa filmini YouTube’da paylaşan usta yönetmen, şimdi de bir video günlük serisine başladı.

David Lynch, verdiği upuzun söyleşiler, paylaştığı kısa animasyon ve günlük hava durumu sunumu gibi ancak kendisinden beklenecek bir tuhaf üretim silsilesinin ardından şimdi de ‘What Is David Working on Today?’ (David bugün ne üzerinde çalışıyor?) başlıklı bir video serisini David Lynch Theater adlı YouTube kanalından paylaştı.

Yönetmeni yakından tanıyanların bileceği üzere, Lynch yalnızca hareketli görüntülere ve resme değil, el emeğiyle üretim yapılan zanaatlere de fazlasıyla düşkün. Bu video serisinin ilkinde yönetmenin atölyesini tanıyoruz. Ahşap bir lavabo üzerinde çalışıyor ve su borularıyla ilgili detaylı bilgiler veriyor.

Lynch, her zaman olduğu gibi, hareketli görüntünün yeni mecralarla biçim değiştirmeye başladığı bu yeni çağın ruhunu da, kendinden hiç taviz vermeden yakalamış gözüküyor. Serinin devamını dört gözle bekliyoruz. David Lynch Theater adlı kanalı takipte kalın.

Kaynak: The Film Stage

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.