Şu An Okunan
Denis Villeneuve İmzalı Bir ‘Dune’ Dizisi Geliyor

Denis Villeneuve İmzalı Bir ‘Dune’ Dizisi Geliyor

Geliş (Arrival, 2016) ve Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (2017) ile bilimkurgu türünün en çok aranılan yönetmenlerinden biri olan Denis Villeneuve bir süredir Frank Herbert’ın bilimkurgu başyapıtı ‘Dune’u sinemaya uyarlamakla meşgul.

Variety’nin yaptığı habere göre, Kanadalı yönetmenin hayranı olduğu romanla ilişkisi bununla da bitmeyecek. Villeneuve, yürütücü yapımcılığını üstleneceği bir televizyon dizisiyle ‘Dune’ evrenini genişletecek. Dizide 1965 tarihli roman gizemli güçlere sahip bir grup kadının gözünden yeniden anlatılacak. Villeneuve dizinin ilk bölümünün yönetmenliğini de üstlenecek.

‘Dune: Sisterhood’ (Dune: Kız kardeşlik) başlığını taşıyan projeye, 2020 yılında salonlara konuk olması beklenen Dune filminin çekimlerinin ardından başlanacağı tahmin ediliyor.

Merakla beklenen yeni Dune filminde Timothée Chalamet, Javier Bardem, Charlotte Rampling, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård ve Josh Brolin  gibi isimler rol alıyor. Frank Herbert’ün romanı daha önce 1984 yılında David Lynch tarafından beyazperdeye uyarlanmış ancak sonuç kimseyi memnun etmemişti.

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.