Şu An Okunan
Edward Norton-Thom Yorke İşbirliği

Edward Norton-Thom Yorke İşbirliği

Edward Norton’ın ikinci kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu Motherless Brooklyn filminde Thom Yorke’un da orijinal bir şarkısı yer alıyor.

Ünlü oyuncu Edward Norton, Aramızdaki Sarışın’dan (Keeping the Faith, 2000) tam on dokuz yıl sonra bir kez daha yönetmen koltuğuna oturdu. Norton’ın yönetmenliği, senaristliği ve başrolü üstlendiği Motherless Brooklyn dünya prömiyerini Eylül ayında Toronto Film Festivali’nde yapacak. Filmle ilgili merak uyandıran bilgilerden biriyse, müziklerinde Thom Yorke’un da yeni bir şarkısının yer alacak olması.

Rolling Stone’un haberine göre Edward Norton, hayranı olduğu Thom Yorke’tan filme bir besteyle katkıda bulunmasını rica etmiş ve esin kaynağı olması için Yorke’a senaryodan bir parça göndermiş. İki hafta sonra Yorke’un cevabı ‘Daily Battles’ şarkısı olmuş. Kısa zamanda aldığı bu cevaptan etkilenen Norton, ‘Daily Battles’ın filmin ruhuna daha uygun bir versiyonunu yaratabilmek için trompet virtüözü Wynton Marsalis’e başvurmuş. Marsalis’in şarkıyı 50’li yıllar New York’una uyarlayan caz düzenlemesi, Thom Yorke’ta da derin bir hayranlık uyandırmış.

Jonathan Lethem’ın 1999 yılında kaleme aldığı aynı adlı kitaptan uyarlanan Motherless Brooklyn, Tourette sendromlu dedektif Lionel Essrog’un hikâyesini anlatıyor. Başrollerinde Edward Norton’a Bruce Willis, Willem Dafoe ve Leslie Mann gibi yıldızların eşlik ettiği film, ülkemizde 8 Kasım tarihinde vizyona girecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.