Şu An Okunan
David Bowie’siz Bir Dünyaya Düşmek…

David Bowie’siz Bir Dünyaya Düşmek…

Walter Tevis’in romanından Nicholas Roeg tarafından beyazperdeye uyarlanan Dünyaya Düşen Adam David Bowie’nin canlandırdığı karakterle hafızalara kazınmıştı. CBS’in dijital yayın platformu, romanı bir dizi formatında televizyona uyarlayacak.

Walter Tevis’in 1963 yılında yayımlanan romanı ‘Dünyaya Düşen Adam’ (The Man Who Fell to Earth), Thomas Jerome Newton adlı karakterin nükleer savaş sonucu kuraklığın pençesine düşen gezegeni Anthea’dan Dünya’ya gelişini ve halkını kurtarmak için yaptığı planları konu alıyor.

Nicolas Roeg’in 1976 yapımı filmi, bu tuhaf gelecek tahayyülünün tekinsiz atmosferini perdede etkileyici bir şekilde kurarken, David Bowie’nin farklı personaları tek bir bedende eritmeyi başaran performansından fazlasıyla yararlanıyordu. Oyuncu kadrosu henüz belli olmayan CBS projesinin yaratıcı ekibinin başında Star Trek: Discovery dizisinin mimarlarından Alex Kurtzman ve Jenny Lumet yer alıyor.

Kurtzman, sinema uyarlamasında Bowie’nin canlandırdığı unutulmaz karakteri, günümüzde Steve Jobs ve Elon Musk gibi insanlığın geleceğine dair kehanetlerde bulunan figürlerin bir öncüsü olarak nitelendiriyor. Thomas Jerome Newton karakterinin ikonik olmasını sağlayanın, dünya dışından gelmesine karşın, aslen insan olmanın ne anlama geldiğini sorgulatması, bize insanın yapabileceklerine dair fikir vermesi olduğunu söylüyor Kurtzman. Lumet ise, romandaki duygusal anlardan ve Nicholas Roeg uyarlamasının görsel çarpıcılığından hayli etkilendiklerinin altını çiziyor.

Dizinin yayın tarihi henüz netleşmiş değil.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.