Şu An Okunan
Elio ve Oliver’ın Öyküsü Sonbaharda Devam Edecek

Elio ve Oliver’ın Öyküsü Sonbaharda Devam Edecek

André Aciman, büyük başarı kazanan 2007 tarihli romanı ‘Adınla Çağır Beni’deki karakterlerin öykülerini takip edecek yeni kitabıyla ilgili kimi ayrıntıları açıkladı.

Beyazperdeye Luca Guadagnino’nun uyarladığı romanı ‘Adınla Çağır Beni’yle büyük başarı yakalayan ABD’li yazar André Aciman, sonbaharda yayımlanacak bir devam kitabı üzerinde çalıştığını daha önce duyurmuştu. ‘Find Me’ (Bul Beni) adındaki roman, yazarın ilk açıklamalarına göre Elio’nun babası Samuel’ın hikâyesinden başlıyor ve tekrar Oliver ile Elio’ya dönüyor. Boşanan Samuel, Elio’yu ziyarete giderken trende genç ve güzel bir kadınla karşılaşıyor. Artık bir profesör olan ve düzenli bir aile hayatına sahip olan Oliver ise, Avrupa’ya gitmeye dair karşı konulmaz bir istek duymaya başlıyor.

Beni Adınla Çağır (Call Me By Your Name, 2017)

Aciman, Londra’da düzenlenen bir söyleşide, filmle beraber büyük bir hayran kitlesi edinen ilk romana, karakterlerine ve yeni romana dair açıklamalarda bulundu. Yazar, ikinci bir roman yazmasının, birbirlerine duydukları aşkı çok sevdiği bu iki karakterle tekrar bir araya gelme arzusundan kaynaklandığını söyledi. Çocuklar ve ebeveynler arasındaki ilişkinin hikâyelerinde önemli bir yer tuttuğunu belirten Aciman, bu nedenle yeni romanında Elio ve Samuel arasındaki ilişkiyi daha da derinleştirdiğinden bahsetti: “‘Adınla Çağır Beni’de babanın çocuğa bir konuşma yaptığını görüyorsunuz. Başka bir deyişle, baba çocuğun sahip olmadığı bir deneyime sahip, dolayısıyla çocuk onu dinliyor. ‘Find Me’de ise babanın çocuğa kendisine aşkı öğrettiği için teşekkür ettiğini göreceksiniz.”

André Aciman, yeni romanda Elio ile Oliver’ın ilişkisinin nasıl bir yere evrileceği hakkında detay vermese de, ilişkilerin sonlarıyla değil başlangıcıyla ilgilendiğinden bahsederek umutlu bir başlangıcın sinyallerini verdi. Yazar son olarak edebiyatında “hafızanın” çok önemli bir yer kapladığını ve Elio’nun ilk romanda yaşadıklarının ve onu büyüten aşkın hafızasında her zaman yer edeceğini söyledi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.