Şu An Okunan
Yüzüklerin Efendisi Dizisinden Son Gelişmeler

Yüzüklerin Efendisi Dizisinden Son Gelişmeler

Amazon’un en az beş sezon sürecek iddialı dizisini izlememize hâlâ birkaç yıl var. Önümüzdeki yıl başlayacak prodüksiyona dair kimi detaylar ise kamuoyuyla paylaşıldı.

Yüzüklerin Efendisi’nin dizi prodüksiyonuna ilişkin detaylar nihayet paylaşılmaya başlandı. J.R.R. Tolkien’in yarattığı uçsuz bucaksız evrenin hangi döneminin diziye konu olacağı ve buna bağlı olarak sinema filmlerinden aşina olunan hangi karakterlerin yeni yapımda tekrar karşımıza çıkacağı, en çok merak edilen başlıklar arasındaydı.

Kasım 2017’de en az beş sezonluk bir TV dizisi yapmak üzere Yüzüklerin Efendisi’nin haklarını satın alan Amazon Studios, dizinin ‘İkinci Çağ’da, yani Yüzük Kardeşliği öncesi dönemde geçeceğini açıkladı. Bu da Peter Jackson’ın sinema üçlemeleri Yüzüklerin Efendisi (2001-2003) ile Hobbit’teki (2012-2014) pek çok karakterin dizi versiyonunda yer almayacağı, ama “neredeyse evrenin kendisi kadar yaşlı” Kara Efendi Sauron’un dizide büyük olasılıkla merkezî bir karakter olacağı anlamına geliyor. Son dönemi Sauron’un yükselişine denk gelen İkinci Çağ, tam 3441 yıllık bir dönemi kapsıyor. Dolayısıyla senaryonun odaklanabileceği sayısız hikâye var.

Senaryo ekibinde başı, sıradaki Star Trek filminin yazarları John D. Payne ile Patrick McKay çekiyor. Henüz gerçek anlamda ünlü sayılmazlar ama prodüksiyonu hazırlık sürecindeki yeni Flash Gordon filminden Godzilla vs. King Kong’a (2020) kadar birçok kallavi Hollywood projesinin güvenilen yazarlarına dönüşmüş durumdalar.

İlk sezonun ilk iki bölümüne yönetmen olarak atanan isim, Yetimhane (El Orfanato, 2007) ve Jurassic World: Yıkılmış Krallık (Jurassic World: Fallen Kingdom, 2018) filmleriyle tanınan J.A. Bayona. Dizinin genel tonuna, estetiğine ve içeriğine dair pek çok kilit noktaya karar verecek olan Bayona, daha önce pek çok projede ortağı olan Belén Atienza’yla birlikte yürütücü yapımcılar arasında da yer alacak.

Dizide olup biteceklere başka kim yön verecek derseniz; yazar, danışman ve yapımcı kadrosunda şimdilik öne çıkan diğer bazı isimler şöyle: Lindsey Weber (10 Cloverfield Lane), Bruce Richmond (Game of Thrones), Gene Kelly (Boardwalk Empire), Gennifer Hutchison (Breaking Bad), Jason Cahill (The Sopranos), Justin Doble (Stranger Things), Bryan Cogman (Game of Thrones)…

Yaratıcı ekipte ayrıca, Suicide Squad: Gerçek Kötüler’in (Suicide Squad, 2016) kostümlerini hazırlayan Kate Hawley, Star Wars: Son Jedi’ın (Star Wars: The Last Jedi, 2017) yapım tasarımcısı Rick Heinrichs, Diriliş’in (The Revenant, 2015) görsel efekt süpervizörü Jason Smith, Tolkien akademisyeni Tom Shippey ve Tolkien evreninin deneyimli ilustratörü ve konsept sanatçısı John Howe yer alıyor.

Sinemadaki Tolkien uyarlamalarıyla fantastik sinemanın altın çağlarından birini başlatan Peter Jackson, dizinin herhangi bir aşamasında görev almayacağını açıkladı. Jackson’ın memleketi Yeni Zelanda ise, sinema filmlerinden sonra bir kez daha Orta Dünya’nın film setine dönüşmeye hazırlanıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.